torsdag, juni 22, 2023

Semester!

Välkommen till SemesterBloggen

Äntligen semester! Och den började jag med att åka till jobbet... Men det är inte så farligt som det låter. Jag behövde hämta de blommor jag haft i klassrummet och byggdelar till ett insektshotell.

Slöjdläraren kapade till delarna efter mått jag gav honom. Synd bara att jag är världssämst på att uppskatta hur stort eller litet saker kommer bli. Det här blev jättestort. Ett av facken hade räckt mer än väl.

Det var väldigt varm idag (med) så det blev inte många knop på lotten även om jag var där några timmar. Men lite jobb blev gjort i alla fall.

Jag planterade lite slingerkrasse i urnan och i korgen. Det växte dock ganska mycket gräs som jag behövde ta bort runt stolpen för att urnan skulle kunna stå stabilt tillräckligt nära. Och när jag ändå tog bort det fixade jag kanten när jag ändå höll på. Någon annan dag ska jag ta bort mer ogräs mellan plattorna.

Av bara farten rätade jag även upp stenkanten mellan plattorna och odlingslådan. Passade även på att ta bort lite rötter tillhörande ni vet vad som låg där under.

Aklejan jag haft på balkongen fick komma ner i mormorsrabatten. Jag slängde på lite blodmjöl på den och hoppas att den inte blir uppäten.

Annars höll jag mig mest i skuggan och inspekterade ägorna. Till min glädje har det plötsligt kommit upp en liten sparris till i vår sparrislåda. Nästa år ska vi flytta dem för de står för grunt i den här lådan. Vi har funderat på samplantera dem med jordgubbarna men frågan är hur bra det är.

 
På tal om jordgubbar så blir det till att plocka både jordgubbar och smultron imorgon. Då ska jag nog ta och lägga lite halm runt plantorna också.

Regnet var bra för gräsmattan där jag rensat bort kirskål. Pionen blommar och det har kommit upp nya pepparrotsblad och den får vara kvar. Vi har även satt ner blåbärskvisten och några ringblomsplantor. Ignorera kirskålen längst ner i det vänstra hörnet. Den rycker jag upp en annan dag.

2 kommentarer:

Anni sa...

Vilken härlig start på semestern!

Vonkis sa...

Anni
Det var det verkligen :-)