söndag, mars 31, 2024

Tillbaka på lotten

Välkommen till LottenBloggen

Det är påsklov och lagom till ledigheten har vi fått lite värme här i Norrköping så på påskaftonen passade S och jag på att åka ut till lotten för en liten inspektion.

Kejsarkronorna har rean vuxit sig ganska stora.

Till min stora glädje har taklöken jag satte ut i stenröset vid skuggrabatten överlevt vintern. Förhoppningsvis srider de sig lite och konkurrerar med ni vet vad.

Vår rhododendron har fått några knoppar men den så lite hängig ut så den fick vatten och näring.

Vinterlök och vitlök har kommit upp.

Gullvivor är på gång både här och där.

Hararna verkar ha haft det riktigt bra på vår lott under vintern. De har gnagt på grenar vi tog ner i höstas, grävt runt i odlingskorgarna och bajsat ö ver allt. Aklejorna och backsipporna har inte kommit upp så mycket än så de verkar ha fått vara ifred så här långt men vi måste nog sätta något skydd runt dem så det inte blir som ifjol. Hos en av grannarna har hararna varit på äppelträdet så vi har haft tur.

På tal om grannen hade hon den här fina vintergäcken i sin rabatt, vi ska få lite av henne senare.

I en lott så här fina mörklila irisar kommit upp. Jag har googlat lite och det verkar som den heter snöiris.

Det blev ett snabbt besök igår. Vi inspekterade lite och vattnade bärbuskarna, rhododendron och två odlingslådor med bokashivatten. Idag ska vi tillbaka för att klippa ner döda växtdelar, räfsa, gerillaså blomfrön och vårså lite sallat, spenat och lite annat.

3 kommentarer:

Caroline sa...

Sprang förbi igår morse och tänkte på dig. Vi får bestämma en date där någon dag tycker jag.

Vonkis sa...

Caroline
Det tycker jag med!

Lena sa...

Wow, det är den här årstiden man påminns om hur avlångt vårt land är och att man bor i fel ände :-) I Luleå fylldes det på med 1½ dm snö igår till den mängd vi redan hade....