tisdag, juli 03, 2007

Böcker att läsa

Välkommen till Bokbloggen

Har bloggat runt lite och när jag läste hos Eva om hennes sommarläsning började jag fundera lite på vad jag vill läsa.

Redan nu har jag en hel hög med pocket som väntar på att bli läst men mest av allt vill läsa "Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket" av Gunnar Ardelius. Tyvärr har den inte kommit på pocket än men nu har jag satt den under bevakning på adlibris.se.

Sedan vill jag även läsa Hjärtat jagar allena av Carson McCullers. Fast den verkar vara väldigt svår att få tag på så jag ska svänga förbi biblioteket innan jobbet och låna den.

På högstadiet läste jag Gwen Bristows serie om livet i Louisiana före, under och efter det amerikanska inbördeskriget. Det är tre böcker som ingår i den serien "Högsommar", "Stora vägen" och "Farväl till den gamla goda tiden". Mamma ska ha alla tre men vi hittar tyvärr inte den första delen men jag har fått med mig del två och tre. Men jag vill inte läsa dem innan jag läst första delen. Funderar på att köpa den första delen på antikvariat men jag har bara hittat den i andra städer. Har någon beställt böcker från antikvariat via internet förut? Hur vet man om böckerna är hela och rena eller inte?

Om ni har något tips på sommarläsning motages de med glädje. Har tänkt komma igång med läsandet igen den här sommaren.

6 kommentarer:

Andelieb sa...

BOING! Dagens boktips:

n bok som man läser snabbt och som jag tycker är lite småskoj är Tarzans tårar av Katarina Mazetti.

Puss å kram

Evas blogg sa...

De två böcker jag tipsade om på min blogg: "Svinalängorna" och "Jag ska sjunga dig milda sånger". Den sistnämnda läser jag just nu, inte lika bra som jag förväntat mig, men så är det ofta.

batti sa...

Den bästa trilogin som finns måste du ju läsa!

Det är His Dark Materials av Philip Pullman! Böckerna heter:

The Northern Lights
The Subtle Knife
The Amber Spyglass

Absolut, utan tvekan, det bästa jag läst!

Vonkis sa...

Andelieb
Nina nina ninanna nina nina nina
ninina nininanana nini nanananana

Mörsi båokåo. Gillade ju "Grabben i graven..." så den här har ju också en god chans att falla mig i smaken.

Eva
Den första har min ömma moder läst och om jag inte minns fel gillade hon den. Den andra har jag hört väldigt blandat om.

Batti
Hmmm, sedan universitetet kliar det så fasligt på mig dä jag läser något på engelska nu för tiden. Men jag skriver upp titlarna och ska absolut fundera på saken. Kan ju inte låta studierna försöra min möjlighet att läsa bra böcker :-)

batti sa...

De finns översatta, men jag tror nog att de engelska är bättre...

Vonkis sa...

Batti
Aha. De finns alltså översatta... Fast det kommer nog ändå ta ett tag inan jag ger mig på dem. Kom på att jag har böcker hemma jag lånat av kompisar och de borde jag se till att läsa i första hand. Men jag har som sagt (eller som skrivet, om jag ska vara petig...) skrivit upp titlarna :-)