fredag, mars 07, 2008

Inför Andra chansen 2008

Välkommen till MelloBloggen

Så har jag då lyssnat på låtarna som duellerar imorgon i Andra chansen, det kan bli spännande det här men jag vågar mig på att tippa lite ändå.

E-Poodles mot Sibel
Tror att Sibel går vidare med "That is where I'll go", E-Poodlarnas "Line of fire" är helt enkelt inte bra nog.

IdOla mot Caracola
De här låtarna är lika men ändå olika. Måste dock erkänna att jag fastnar mer för Olas "Love in Stereo", skyller det på 80-tals soundet. Caracolas "Smiling in love" luktar sommarplåga a la 90-tal. Tror att Ola går vidare.

Om det stämmer får vi en riktig IdolDuell i semin mellan Ola och Sibel. Den kan bli hård men jag tror att Ola går vidare till finalen i Globen.

Androla mot Nordman
Den här duellen känns verkligen svårtippad men ändå inte. "One love" har vuxit hos mig senaste tiden men Carola får skrika för mycket i den. De skulle nästan ha höjt den så att hon hade kunnat oktavera ner sin stämma tror jag. Har ävenlästa att de ändrat om i showen och det kan nog behövas. Vet ju inte hur det var att se den live i Västerås men den såg enligt min mening väldigt tråkig ut i TV. De gick mest bara fram och tillbaka, slände ut med armarna och sparkade med benen (tänk att det ska bli så långt bara för att jag skriver om Carola...).

Nordmans "I lågornas sken" är verkligen en motpol till "One love" och det kan de nog vinna på. Hmm, svårgissat men jag tror ändå att Androla går vidare till semin, om inte annat för att fansen på Carola.com verkligen mobiliserat sig i forumet.

Terran mot Tapper
I mitt hjärta vill jag att "Visst finns mirakel" ska vinna över "When you need me". Frågan är om jag får som jag vill. Thérèses lÅt sticker ju ut mer men Suzzies är ju så himla gripande. Har dessutom förstått att Tapper ändrat lite i sitt framträdande och att hon får mer hjälp av kören nu. Det kan bli effektfullt. Nej, här röstar jag med hjärtat och säger att Tapper går vidare med sitt mirakel.

Då är ju frågan hur Johnson & Häggkvist klarar sig mot Sizzie Tappers känslosamma käftsmäll. Jag tror det kan bli svårt för dem. Kanske för svårt. "One love" har som sagt vuxit hos mig men jag tror att själva framträdandet kan ställa till det för Androla.

Vad svååårt det blev!

Det får bli en hederlig gammal brasklapp. Androla går vidare om de fångar publiken med en (betyyydligt) bättre scenshow, annars blir det Tapper som går till Globen.

Så, Ola och Androla eller Ola och Tapper till finalen alltså.

6 kommentarer:

batti sa...

Melodifestivalen kan slänga sig i väggen... Detta är vad det hela handlar om. Heja Tjeckien!!!

http://www.youtube.com/watch?v=dl4PDE6E_TE&feature=related

Och ett råd; SE HELA VIDEON!!!!

Vonkis sa...

Ha ha ha
Första gången såg jag inte att han satte en plast (eller glas)-skiva framför. Synd att de inta kan vara med och tävla i år :-)

Anonym sa...

Ikväll är du min guide i melodifestivalsgalaxen! Jag har inte tillgång till TV... Men jag ska lyssna via radion, tänkte jag...

Vonkis sa...

Blyger
Du kan titta på internet. SVT sänder irekt på hemsidan!

Bloggblad sa...

Jag kan inte påstå att jag är så engagerad att jag har stenkoll... men jag gillar att titta på spektaklet. Så jag kommer att sitta klistrad både i kväll och nästa lördag. Speciellt då... för barnbarnet är stor entusiast, och hennes föräldrar kommer att vara i Globen.

Andelieb sa...

Jag vet inte om jag lir så engagerad ikväll. Det är roligare när man inte hört låtarna innan. Men nästa vecka måste jag ju titta och så måste jag ringa minst en gång och rösta för annars har jag ingen "klagorätt" om fel låt vinner ;)

Kram på re, darling!