torsdag, september 08, 2022

Ny bucket list?

Välkommen till UndersökningsBloggen

Jag har ju min bucket list, att besöka Sveriges alla domkyrkor. Idag har jag kommit på en till möjlig lista, att gråta på så många läkarmottagningar inom Region Östergötland som möjligt. I så fall hade jag nämligen kunnat lägga till en ny idag.

Vad har då hänt undrar du? Snällt av dig att fråga. Jo, jag har blivit undersökt av en läkare på öron, näsa och hals. Jag ska redan nu säga att läkarna (ja, det blev två) och sköterskan var fantastiska. Undersökningen i sig? Låt mig kalla den en upplevelse.

Det började med med att läkaren tittade i mun och hals. Du vet en sån där, gapa stort, trycka ner tungan, säg aaaaa. Och så topsade han mig lååångt bak i svalget. Jag höll på att kräkas men överlevde. Sedan var det näsans tur. Han tittade först i näsan på mig med något som påminde om det de använder för att titta i öronen. Efter det kom det riktigt roliga. Ett så kallat videoendoskop fördes in i näsan och ner, ner, ner. Känslan av att en liten kamera åker genom hela näsgången och liksom kikar ut i halsen var riktigt vidrig. Som ett covidtest som bara fortsätter och fortsätter. Inte gick det superfort heller. De tänkte bedöva näsan med spray först men jag tackade nej och hur obehagligt det än var skulle jag ändå göra samma val igen.

Öron undersökningen då, den var väl inte så hemsk? Nej, den var helt ok, tills de behövde suga bort någon beläggning från trumhinnan. Det var vita sugen, krokodilsugen, ring på läkare nummer två, vita sugen, krokodilsugen, krokodilsugen, bedöva trumhinnan (det sa jag ja till), krokodilsugen, krokodilsugen, krokodilsugen. Fy fasen, det var en liten pärs. Men igen, läkarna och sköterskan var fantastiska. De berättade hela tiden vad de gjorde, kollade att jag var ok och sa att jag fick avbryta när som helst.

Tyvärr fick de inte bort allt men ett blåstest visade att det inte är hål på trumhinnan. Dock vill de få bort den där gula fläcken för att se vad som finns under så nu ska jag droppa öronen tre gånger om dagen i två veckor och sedan blir det ett återbesök. jag hoppas vid Gud att de får bort allt snabbt då.

1 kommentar:

Anni sa...

Snacka om att gå grundligt tillväga! HU!