söndag, oktober 09, 2022

Ett foto i timmen söndag 9 oktober 2022

Välkommen till FotoBloggen

Det har verkligen inte blivit mycket bloggande sista tiden. Sedan början av augusti är det bara fem inlägg som är något annat än Melodikrysset eller Ett foto i timmen och tre av dem skrev jag när jag var sjuk, talande nog. Det är helt enkelt för mycket på jobbet så jag har knappt orkat något när jag varit hemma. Tyvärr har det också betytt att jag inte ens orkat skriva kommentarer hos andra bloggare. Ska försöka få till det idag, för idag är det åter en fotodag.

Kl. 06. Nu har jag snoozat länge nog, jag har en lägenhet att städa för på tisdag kommer Den ömma modern hit.

Kl. 07. Mjukar upp kroppen med en varm dusch.

Kl. 08. Gick på chans ner till tvättstugan och se, den var ledig!

kl. 09. Hänger tvätt och lyssnar på Nicolas Lunabbas sommar från förra året. Blir frustrerad av programmet men det får bli ett eget inlägg tror jag.

Kl. 10. Kom på att jag inte ätit något idag.

Kl. 11. Det diskas i omgångar, muggar, glas och gafflar.

Kl. 12. Nu är solrosorna och astrarna jag haft på balkongen nedklippta och balkongsäsongen är över på riktigt för den här gången.

Kl. 13. På väg till lotten blev det ett depåstopp för inköp av banan och vätska. Självklart glömde jag påsen med skräp på balkongen, det som skulle till komposten.

Kl. 14. Jag tar ut min stora frustration över situationen på jobbet på potatishögen. Alltså den gamla komposthögen vi satte lite potatis i i våras. Jag hittade faktiskt några potatisar som blivit kvar men framförallt drog jag upp en hel del kirskålsrötter.

Kl. 15. Det är dags att plocka ihop om vi ska hinna till Returpunkten innan de stänger. Potatishögen är färdigrensad för den här gången och jag har satt ner lite växter som ska få härja fritt där, bland annat lite irislökar och en stockros.

Kl. 16. Steker fiskpinnar och rör ihop crème fraiche med senap till en kall sås.

Kl. 17. Nu tror jag det är färdigdiskat för den här gången.

Kl. 18. Går ut med lite sopor. Tror folk att det här är en returpunkt?

Kl. 19. Ormbunken i köket behövde lite omvårdnad. Jag skulle även behöva fixa lampan som ska lysa på den den. Det får bli ett senare projekt.

Kl. 20. Varvar ner till lite prat om riktiga hemmafruar.

Kl. 21. Delar en av dosetterna och smörjer torra fläckar, sedan blir det till att försöka sova. Andra som fotar sin dag hittar du här.

4 kommentarer:

Karoleen sa...

Känner igen det där… ibland skriver man inte mycket mer än bara ”standard-inläggen” men då försöker jag se på det att man i alla fall gör det… det är bra nog! Jag har inte heller hunnit eller orkat kommentera men vi kan ju se till att försöka tillsammans! Jag börjar med dig 😉 Ha en fin dag!

Anonym sa...

Lägenheten måste ju inte vara välstädad för att Den ömma modern kommer! Inget krav från mig, i vart fall.
Ibland kan det viktigaste vara att få tid till återhämtning.
//Den ömma modern

Anni sa...

Det är tur att vi ses på Insta, nu när vi är så usla på att blogga.
Men du fick också en hel del gjort idag, en sådan där söndag att vara nöjd med. Förutom kassen på balkongen.
Gott med leverpastej!

Bloggblad sa...

Jag har också blivit väldigt dålig på bloggandet. Mest för att ingen verkar vara intresserad. Då är det inte heller lika roligt att läsa andra bloggar - fast numera är det så få som håller på, så det går allt snabbare att kolla igenom de fem som håller på ännu.

Kan ju inte skylla på jobb som tar tid och ork. Men - det kan vara jäkligt jobbigt att vara pensionär och egen företagare. Jag får ligga i om det ska bli något!