söndag, maj 29, 2022

Solig jobbdag

Välkommen till LottenBloggen

Sista dag på långhelgen, endag som bjudit på strålande sol och en del arbete på el lotto (som det heter på spanska).

Den här bilden är från maj förra året. Längst upp ser du ratlådan där kompostkorgarna står nu och till vänster om den en vad vi tror kan ha varit den förrförra ägarens komposthög. Från början när vi skar upp gräsmattan för att fixa rabatter och pumpabädden gjorde vi misstaget att fylla på högen. Sedan insåg vi att vi mer eller mindre fyllde på med kirskål där så vi slutade.

Mitt huvudprojekt idag var att påbörja projektet "Få bort kirskålshögen". Det kommer att ta några år men någonstans måste man börja.

Jag har tagit bort ytliga rötter och nog har det påverkat höjden lite. Vi har läst att potatis tränger undan kirskål så jag satte ner några potatisar. Det är kanske för lite sol på den här platsen för att potatisen ska trivas men går det så går det. När jag skriver det här inlägget kom jag på att vi kanske skulle ha lagt lite markduk där det bara är jord. Det var så dags.

Suzans huvudprojekt av att bygga portalen till svampgurkorna. Hon hann även stryka på ett varv med beta av äppelcidervinäger, stålull och te. Det kommer bli så bra det här. 

Dessutom har två paprikaplantor kommit ner i jord i växthuset (en av dem har fått en liten frukt) gräsmatta har klippts, grönkålsplantor och bönor har planterats och så har blomfrön från blommor som gillas av nyckelpigor såtts. 

2 kommentarer:

Anni sa...

Grannarna runt er lott måste vara superglada när de ser hur ni fixar och gör fint. De där portalerna ser jag fram emot att följa växtligheten på. Och det blev en väldigt konstig svenska men jag måste gå och sova nu ...

Bloggblad sa...

Så klokt att skriva namn på plantorna! Det har jag lovat mig själv att göra varje år... och så står jag här ändå med plantor som jag inte vet vad det ska bli av.

Dummaste var att lägga tre i rad av spagettipumpa och tre av zucchini i nästa rad i ett sånt där plasttråg med 6 fack. På vilken sida är den ena och den andra... Keine Ahnung. Så det får bli en överraskning.

Men gurkmelonen??? vilken av dem är det? Och vad är det jag har sått en hel rad av i landet och inte känner igen? Finns ingen påse kvar som kan tipsa mig. Ändå har jag varit mer ambitiös än vanligt den här våren och skött landen bättre (dvs snott mer kogödsel från bonden).