onsdag, november 09, 2005

Åke Greens predikan

I Juli 2003 predikade pastor Åke Green om homosexualitet. På grund av den predikan står han nu åtalad för hets mot folkgrupp. Fört fäldes Green i Kalmar tingsrätt men hovrätten friade honom. Nu är det Högsta domstolen som ska avgöra om Greens predikan var hets mot folkgrupp eller inte.

Vad var det då Åke Green sa i sin predikan?

Jo, det var rätt mycket faktiskt. Allt är inte så spektakulärt. Det är dock det han säger om att homosexuella är en cancersvulst på samhället och att de kommer att våldta djur. Vidare säger Green att AIDS är ett straff från Gud som har kommit över oss på grund av de homosexuella. Han påpekar att även hetrosexuella smittats med AIDS men Green är noga med att påpeka att AIDS uppstod på grund av homosexuella en gång i tiden.

Då Sverige har legaliserat partnerska för homosexuella kommer vårt land att drabbas av katastrofer. I alla fall enligt Green. Han säger att vårt land kommer att drabbas av jordbävningar och monsunregn.

Tänk er att någon skulle säga precis samma saker om exempelvis judarna. Att judarna är en cancersvulst på samhällskroppen, att judarna är att skylla för farsoter, att vi måste få bort judarna från vårt samhälle för annars kommer vi att gå under.

Eller vänta.

Det har ju redan hänt...

Inga kommentarer: