lördag, juni 13, 2009

Melodikrysset vecka 24

Välkommen till KryssBloggen

Tar en paus i införhemresanfixandet för att lösa lite Melodikryss. Bring it on Eldemannen.

Vilken start på kryssandet med en Melodifestivallåt, The Ark med The worrying kind från 2007 års tävling. Inte det bästa bidraget det året och inte heller The Arks bästa låt. Sångaren då? Ola Salo heter han.

Hmm, vitahuset går inte in, så As times goes by ska nog leda tankarna till Casablanca (oj oj vad rolig jag är idag...)

Oj, nu blev det mer nostalgi. Jacob Dahlin och Annika Hagström i En, två, tre, tredje gången gillt. De spelade väl in en hel del dansbandslåtar om jag inte missminner mig. De sista ljuva åren var väl särskilt vacker... Skål ta mig Faan!

Kände inte igen låten som skulle ge lodrätt 11 och vågrätt 7, får lyssna extra på snabben.

Men Eldemannen, Pojkband i Melodikrysset??? Så fick vi "njuta av lite N'sync och den fantastiska låten Tearing up my heart. De är verkligen spridda skurar i Melodikrysset. Batt aj lajk.

Sliter mitt hår när det är såna där låtar som jag känner igen, nynnar med i melodin men inte kan komma ihåg texten. Vad sjutton är det för europeisk stad de sjunger om! *muttrar saker som inte går att skriva här*

Och så lite mer dansbad då. Leende guldbruna ögon med Vikingarna och Leende får väl betraktas som ett positivt ord.

Men snälla snälla Eldemannen. Jag tycker att det är väldigt roligt när du spelar låtar från Melodifestivalen. Men Jimmy Jansson med Vi kan gunga från 2005???

Positivt och negativt. Det positiva försst. Den europeiska staden som efterfrågades till lodrätt 4 ska vara Neapel. Tack för hälpen Jill. Det negativa då? Jo, nu sliter jag mitt hår igen och kommer inte på vad melodin som ska in på lodrätt tre kallas...

Va falls? Har de finska bidragen bytts ut mot isländska nu? Det var i alla fal DansenSunnanö vi fick höra av Hannes Jon Hannesson (hette han så).

Hmmm, det där lät lite som Vi ska gå hand i hand genom livet du och jag men det passar ju inte in på lodrätt 11 och lodrätt 5...

Det går inte så jättebra för mig idag...

Tänk så bra det är med bloggen många gånger. Kompositören som eftersöktes till vågrätt 12 ska enligt Björn vara Jacob Gade. Tack Björn!

Hmmm, nu i snabben märkte jag att lodrätt 11 hörde till en annan fråga, så det ska nog vara Vi ska gå hand i hand genom livet du och jag ändå.

Och så har jag fått veta att det där populärnamnet som skulle in på lodrätt tre ska vara Sabeldansen och lodrätt 11 och vågrätt 7 ska vara Si si bon. Tack anonym!

Då är det bara att vika in tummarna och hoppas på en vinst den här gången. Riktar in mig på en bok, klockan kan jag vara utan.

Nu, åter till införhemresanfixandet.


Free Dawit Isaak

22 kommentarer:

Jill sa...

Staden: Neapel

Vonkis sa...

Jill
Tack!!!

Anonym sa...

dansken jacob gade //Björn

Anonym sa...

dansken jacob gade //Björn

Vonkis sa...

Björn
Tack!!!

Vonkis sa...

och tack :-)

Anonym sa...

Det ska vara vågrätt 9

Anonym sa...

sabeldansen och si si bon är de som du saknar tror jag

Vonkis sa...

Anonym
Tackar, märkte just i snabben att jag lyssnat lite dåligt på vart svaren ska vara...

Vonkis sa...

Anonym
Ja jämarns, Sabeldansen är det ju den heter. Tack!
Den andra hade jag aldrig kommit på själv så tack för den med!

Irene sa...

11= si
7= bon (se si bon) Earta Kitt

catta sa...

är det någon som har löst v9 och l5

Vonkis sa...

Irene
Tackar

Catta
Ska nog vara Du Och
(Vi ska gå hand i hand genom livet du och jag).

catta sa...

tack.

Vonkis sa...

Catta
De nada :-)

Vonkis sa...

Irene
När ska du börja blogga?

Anonym sa...

Vågrätt tolv går jag bet på. Någon som kan?

Vonkis sa...

Anonym
v12 ska vara Gade (dansken jacob gade enligt Björn)

Anonym sa...

Tack!

Tanten sa...

OKEY, jag har börjat!

Anonym sa...

Låten heter "C´est si bon" och var stora hittar med Eartha Kitt och Yves Montand. PM Hambergs melodi heter "Du och jag". Svaret blir alltså på V9 DU och på L5 OCH. Det skulle ju vara första och andra ordet i titeln! Tänk lite mer nästa gång innan du skriver - det blir bara så förvirrat annars! Kram!

Vonkis sa...

Anonym
SOm du kanske ser i kommentarerna ovan, och som jag skrev själv ui inlägget, har jag fått hjälp av andra kryssare med de där frågorna och även om inte vart endraste ord blev rätstavat blev det rätt ord i rätt ruta i krysset.