lördag, juni 27, 2009

Melodikrysset vecka 26

Välkommen till KryssBloggen

Så var det dags igen då och idag kan jag "liveblogga" vid datorn.

Ingen vinst den här gånen heller. Ja ja, nu kör vi!

Men vad är det med Eldemannen och Per Gessle? Är det tredje veckan i rad han är med nu? Ja ja, det där var i alla fall Juni, juli, augusti med Gyllene tider. Låten kom väl i samband med att de skulle ut på turnén Återtåget (efter alla rocktåg).

Att det var Ted Gärdestad som eftersöktes kunde jag innan de började spela *klappar mig själv på huvudet* och han ville ju ha en egen måne. Det börjar bra det här.

Ååå, Peta in en pinne i brasen!!! Vad jag gillade den när jag var yngre, alltså alldelse nyss... Visst är det väl Ewert Ljusberg som skrivit texten?

Och sedan spelades en låt som jag inte vet vad den heter men den handlar i alla fall om Elefanter, kanske heter den The elephant song???

Det känns som att det är lite väl lätt idag men det måste det kanske vara när de är ute och reser så att folket i publiken kan vara med och lösa när han går runt bland dem, Eldemannen.

Sångerskan som sjunger La voix från årets melodifestival är så klart Malen Ernman. Har ni hört när våra sexor sjöng den på skolavslutningen?

Var det första ordet i Kärleksvals som man skulle skriva? Missade lite vad han sa. Den börjar i alla fall med Som en sträng på gitarren och som tonerna i din visa så själv är jag, så lever jag var gång du håller mina händer. Vackert så det förslår.

Lite mer Melodifestival and I Like! Tänk att när MArtin Stenmarck kom på 19e plats med Las Vegas i Kiev 2005 så var det krigsrubriker och fiaskostämpel på hela Martin efteråt. Men 19 är ju bättre än 21...

Cecil! Hörde du "vår" låt? En av många i och för sig men dock en av våra. När man söker sorger stunder glömmaaaa, fast låten heter ju Rosen.

Sjunga om material, kan det vara lin kanske? Har ingen aning men det får stå så länge...

Och så känner jag så väl igen signaturlmelodin men så irriterande!

Först en massa Per Gessle och sedan Du är min man, är det bara jag som i detta landet som inte gillar den låten???

JAAA, mer eurovision och en vinnare dessutom. Elena Paparizou med My number one som vann helt tjotaballongen 2005 när Stenmarck försökte med Las Vegas. Fast här verkar det som att förnamnate ska stavas med h och då blir det Helena Paparizou.

Efter anonym hjälp här i bloggen fick jag veta att den där serien som efterfrågades var Ärliga blå ögon. tack Anonym.

Den sista låten sjöng vi en hel del i studentkören och den heter Tea for two.

Nu ska jag dra till stan för lite shopping och Hamnfestande.

Ha det gott i värmen!


Free Dawit Isaak

6 kommentarer:

Susseribloggeri sa...

Ja det var väldigt enkelt idag...men vi kanske behöver det i värmen. Det är säkert ren omsorg så vi inte ska behöva tänka i onödan. Lite tråkigt blir det dessvärre.

Anonym sa...

Ärliga blå ögon heter tv-serien

Vonkis sa...

Susseriblogger
Det har du helt rätt i, orkar iante med att tänka så mycket i värmen, heller...

Anonym
Ja just så var det ja med hon som lurendrejades. Tack så mycket!

Bloggblad sa...

Jag hade radion på, men läste tidningen samtidigt och den tog över...

Faktiskt riktigt bra version av la voix!

mossfolk sa...

Jag missade melodikrysset idag. Hoppades däremot att du skulle gjort en EFIT-dag :)

Vonkis sa...

Bloggblad
De är farliga de däringa tidningarna, akta dig för dem!

Mossfolk
Jämarns, var det efit i lördags! Hade helt missat det. Får ta igen det nästa gång för då ska vi ha en ny dator i Koholmen.