lördag, december 04, 2010

Duger det inte med en bra handhygien längre?

Välkommen till HygienBloggen

Efter alla larm om svininfluensan förra året ska alla helt plötsligt använda handsprit. I skolan tvättade barnen inte ens händerna innan maten, de spritade av dem istället. Det verkar som att trenden håller i sig. Räcker det inte med att ha en god handhygien längre? Jag körde med tvål och vatten hela förra vintern plus att jag inte vaccinerade mig men sjuk det blev jag inte.

FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

7 kommentarer:

Bildtroll sa...

Håller fullständigt med, all denna renlighetshysteri gör antagligen att fler blir sjuka, eftersom spriten tar bort alla bakterier, även dom nyttiga. Så när spriten dunstat bort är man ännu mer mottaglig för allehanda sjukdomar

Staffan sa...

En stor anledning till att influensan förra året inte fick fäste är med all sannolikhet att man just spritade händerna. Det mest effektiva skyddet är att man spritar händerna. Därför tycker jag att det var klokt att man skärpte till rutinerna på dagis och skolor. Nu när risken för att influensan skall få stor spridning inte är lika stor längre tycker jag att det räcker med tvål och vatten. Däremot är det ingen risk att man blir mer infektionskänslig för att man spritar händerna såsom beskrivs ovan. Man har ju vanliga nyttiga bakterier över hela kroppen så de blir man inte av med. =)

Vonkis sa...

Eller så lär man folk att inte hålla på att peta sig i näsan hela tiden och att man ska tvätta sig med tvål och vatten regelbundet. Det blir lite lätt överdrivet när man byter ut handtvättning mot spritning av händerna, speciellt som de flesta inte spritar rätt utan tar en klick i handflatorna och gnuggar runt.

Cecilia N sa...

Häpen fråga: hur spritar man händerna rätt?

Jag kör tvål och vatten. Men finns det sprit på en offentlig toalett så tar jag en dutt av det efter handtvätten och "tar en klick i handflatorna och gnuggar runt".

miyala sa...

Lite väl nojjiga kanske?!?

Till ngt helt annat... inte ska väl den där damon fortsätta vara kär/besatt i Elena? Trodde han skulle falla för Rose... vilka bekymmer;)!

Vonkis sa...

Cecilia N
Rätt gör du genom att även sprita mellan fingrarna och fara över nagelbanden :-)

Miyala
Nojigt var ordet.
Vet du, jag har inte tittat på tVD på ett tag, har tappat intresset.

Mathias sa...

På min förskola ändrade vi inte rutinerna när grissjukan gick, vi fortsatte som vanligt med bra handhygien med tvål och vatten. Det var ingen som blev mer sjuk än på de förskolor som spritade i tid och otid.