onsdag, december 15, 2010

Men snälla!

Välkommen till FörklaringsBloggen

Uppdrag granskning har ikväll bjudit på en jubileumskavalkad där de bjudit på en snabbrepris av sina mest omtalade program och jo då, de visade klipp från "Den andra våldtäkten" också. Och självklart vinklas det som hände i kyrkan till att våldtäktsmannen hyllades. Så var det inte och Uppdrag granskning vet det mycket väl. Applåderna var för eleverna i den nia som precis fått sina betyg, inte speciellt många visste av att "Oscar" var där. Det här har Uppdrag granskning informerats om mer än en gång men de väljer att köra på med den mer smaskiga varianten. För det säljer bättre med rubriker som Flicka våldtogs, pojken hyllades.

Hon var en av dem som stod där framme vid altaret i Nätra kyrka och tog emot en blomma av honom på skolavslutningen i juni. I dag pekas hon ut som en av dem som hyllade honom. Hon syns på filmen med sina tjejkompisar, en film som visas gång på gång, på tv, på internet, som stillbilder i tidningar.

– Det är fruktansvärt. Vad visste vi? Ingenting. Vi trodde det hade blåst över, han var dömd, hade överklagat domen. Vi var barn som försökte njuta av vår skolavslutning.

– Vi applåderade alla klasser, vi applåderade ingen våldtäktsman, berättar Mimmi, vars mamma EvaLiz Persson gjort allt hon kan för att få Youtube, Facebook, SVT och Datainspektionen att ta bort filmen från nätet.

Från DN.

Och nej, jag säger inte att det som hände de två flickorna i Bjästa inte är sant, inte heller att det inte var fruktansvärt. Jag vill bara påpeka ett faktafel som är rätt viktigt i det reportaget.

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Julian Assange Wikileaks
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Inga kommentarer: