lördag, december 11, 2010

Wikileaks vs Kina

Välkommen till FrågeBloggen

Igår hyllades Liu Xiaobo och hans kamp för ett öppnare Kina i Oslo. Samtidigt pågeår en omfattande USA-ledd jakt på Julian Assange.

Vad är skillnaden mellan ett Kina som stänger ner webbsändningar från Nobelutdelningar, fängslar oliktänkande, spärrar sökord på google etc och ledande politiker och journaliste i väst som vill avrätta Julian Assange och stänga ner sidor där material från Wikileaks publiceras och utövar påtryckningar på företag som på ett eller annat sätt stöttar Wikileaks?

Läs mer om Wikileaks
Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Expressen Expressen Expressen Expressen Expressen SVT SVT SVT SVT SVT SVT DN DN DN DN DN SvD SvD SvD SvD SvD SvD SvD HD

Läs mer om Liu Xiaobo
Expressen Expressen Expressen Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet SVT SVT SVT SVT DN DN DN SvD SvD SvD SvD SvD VG

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Julian Assange Wikileaks
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Bildtroll sa...

"Du kan vara säker på att amerikanarna kommer att begå alla dumheter du kan komma på. Samt en hel del som är bortom din föreställningsförmåga"
Charles de Gaulle

Frågan är om det gagnar oss i den sk. fria världen att dessa uppgifter kommer ut eller om det är div. terrorgrupper som drar det längsta strået.


Vad gäller Assange, föredrar jag att avvakta tills utredningen om hans sexuella böjelser är klargjorda innan jag uttalar mig om hans karraktär.

Anonym sa...

Hej! Den som knyckt hemligt diplomatpost har begått ett brott. Assange har väl enbart lagt ut ett material som redan var ute på nätet? Det är skillnad som natt och dag mellan Kina och USA.
Kina är en diktatur som sätter personer med fel åsikter i fängelse. Solklar skillnad alltså om man kan hålla två tankar i huvudet samtidigt