tisdag, december 07, 2010

Fega kräk, uppdaterad

välkommen till KempeBloggen

Lennart Kempe är, har varit och kommer alltid att vara lämplig att leda församlingens familjegudstjänster, hålla i skolkontakter och ungdomsarbete! Nätra församling har Lennart Kempe med fru och medarbetare att tacka för den folkliga och välkomnande församling den blivit. Om ledande personer i församlingen är RÄDDA att förlora sitt rykte eller för fega att stå på rättvisans sida kanske dessa bör fundera på att söka annat jobb! Lennart Kempe blir behandlad som en förbrytare och offras som syndabock i en situation han borde stöttas. Det är vidrigt.

--------
För att förtydliga.

Det kunde lika gärna ha stått Fegt och ryggradslöst eller Fega ormar som rubrik istället för Fega kräk. Jag har använt ordet kräk som betydelse kräldjur (orm, ryggradslös), ni kan söka på kräk här.

Jag kan förstå att man som chef i olika positioner i stiftet blir rädda när de förstår att Uppdrag Granskning är på väg att göra en uppföljning på "Den andra våldtäkten" och att man därför vill kunna visa att man har handlat kraftfullt. Tyvärr missar man målet mer än vad som borde vara möjligt när en person utses till syndabock.

Ingenting har egentligen gjorts för att förhindra att samma sak händer igen. Vad har kyrkan för handlingsplan nästa gång en församlingsmedlem begår en brottslig handling mot en annan församlingsmedlem? Hur gör de för att det ska kännas säkert för ett brottsoffer att komma till kyrkan, även om förövaren skulle vara där? För det är svårt att säga till någon att hon eller han inte är välkommen till kyrkan. Kyrkan måste få finnas för alla. Vad har en brottsling för chans om alla dörrar stängs? Om de enda som finns kvar är de personer som format en? Jesus avvisade inte syndare och brottslingar, han gick med dom. I det så kallade Bjästafallet hade exempelvis någon, från skolan eller kyrkan, kunnat sitta med "Oskar" och hans mamma under avslutningen och hindrat honom från att dela ut rosor till klassen, även fast domen inte vunnit laga kraft vid tiden för avslutningen.

Församlingen borde exempelvis arbeta med externa krishanterare, upprätta en likabehandlingsplan, skicka sin personal på genusutbildning, jobba med värdegrund i alla verksamheter, inte utse syndabockar. Det är ryggradslöst och att göra det väldigt lätt för sig.

Sedan är det väldigt sorgligt att det som hände i Bjästa nu bara handlar om Lennart Kempe. Vart tog diskussionen om föräldraansvaret vägen? Om rätt och fel? Om internetvanor? Om skolans roll? Om attityder mot våldtäktsoffer? För visst kan man slå ifrån sig med att det som hände "Linnea" är en händelse som går att isolera till Bjästa men så är det tyvärr inte. Läs Flickan och skulden från 2004 om du inte tror mig.

Vill för tydlighetens skull även skriva att Kempe inte har blivit avskedad eller sagt upp sig, han har tagit en time out.

FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

5 kommentarer:

Cecilia N sa...

Jag vet inte vad för något aktuellt du hänsyftar på. Men jag är övertygad om att du har rätt utifrån att jag träffat honom en gång.

Heja Lennart!

miyala sa...

Hàller helt med det ni skriver gällande Kempe men kan samtidigt tycka att det är lika fel att hänga ut kyrkoherden m fl. Han är oxà en enskild person som kanske inte alltid handlar rätt. Vänd nte en hatkampanj àt ett annat hàll (kalla kräk dvs), dà görs ju samma misstag om igen...

Tror inte att ledningen vill Kempe illa även om jag tycker de verkar handla fel. Vi VET dock trots allt inte allt som pàgàr sà innan ALLA korten är pà bordet var försiktig med hur du skriver... de är oxà personer m familjer...

Kempe är en genomsnäll människa och lika lite som han förtjänat det som hänt lika lite tror jag att han vill att hans chef m.fl. ska kallas kräk.

/miyala

lillasyster sa...

bra skrivet miyala..
håller helt med dig...

Anonym sa...

Tack för din förklaring till rubriken.

Du har rätt i mycket av det du skriver i det uppdaterade inlägget. Mycket hade kunnat göras annorlunda. Förhoppningsvis lär man sig av sina misstag.

//Elisabet

miyala sa...

Jättebra tillägg Hàller helt med. Bra att du förklarade vad du menade med kräk oxà! :)

/Miyala