lördag, november 16, 2013

Avpixlat skyller fotoförbud på papperslösa

Välkommen till SkyddsBloggen

Förskolecheferna i Örnsköldsviks kommun har beslutat om fotoförbud under luciafirandet på kommunens förskolor. Att fota sitt barn före och efter luciatåget är ok, det är under själva firandet på skolan det är fotoförbud. Anledningen är att föräldrar lägger upp sina bilder på bland annat Facebook och Instagram utan att fråga alla som syns på bilderna om det är ok för dem.

Här hade nyheten kunnat vara slut men det är den inte. Istället hamnar nyheten på avpixlat med vinkeln att fotoförbudet blivit till för att skydda papperslösa.

För så är den rasistiska världsbilden. Enkelspårig.

Allt som går mig emot beror på invandrare. Om jag inte får fota mitt barn i lucialinne är det invandrarnas fel och den som vågar säga något annat är en del av PK-maffian.

Att det i Sverige finns minst 4000 personer som lever med skyddad identitet är totalt ointressant. Vad gör det väl om någon som lever gömd från sitt ex får sin nya bostadsort röjd och blir misshandlad till döds efter att hen synts på bild i sociala medier? I rasismens namn är det ett pris den personen (ofrivilligt) får betala i kampen för ett "rent" samhälle.

Läs mer
Gömd fick sin bostadsort röjd på Facebook
Fotoförbud på skola
Om Facebook-vett saknas blir det förbud


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Olle B sa...

Bra Vonkis.
Kan inte förstå att enfald skall vara bättre än mångfald.
Jag vill då inte vara enfaldig.

Andelieb sa...

Nu har jag varken skyddad identitet eller är invandrare (inte de generationer jag känner till iaf ;-) men jag skulle nog ta illa upp om någon publicerade bilder av mina barn på nätet utan min vetskap och mitt godkännande.

Jag är även noga med att inte publicera bilder på andras barn om jag inte vet att det är ok med föräldrarna.

För mig är detta vanligt folkvett. Trodde de flesta tyckte det.

Anonym sa...

Problematiken ligger väl i att många bilder läggs ut på sociala medier nuförtiden. Jag tycker personligen att det skulle kunna räcka att helt enkelt vädja till luciabesökarna att låta bli att lägga ut bilderna som tas. Det är inte alla föräldrar som vill att deras barn ska hamna på "nätet". Det tycker jag att man ska respektera. Man behöver inte veta vad anledningen är eller fråga "varför då". Vill de inte så vill de inte. Kan vi visa varandra denna hänsyn så är det inget problem, anser jag, att fotografera vid luciatåg. Själv så kan jag lägga ut foton på mina egna barn, men jag lägger aldrig ut bilder där andra barn är med på bilden om jag inte vet att föräldrarna tycker att det är ok. Ibland behöver vi tänka lite längre än bara till våra egna tyckanden och visa hänsyn till andra.

Vonkis sa...

Olle B
Rasisterna på Avpixlat är minst sagt enfaldiga.

Andelieb
Problemet är nog att folkvett och rasism väldigt sällan går ihop :-/

Anonym
Just den biten verkar vara väldigt svårt för rasisterna på Avpixlat att förstå. Att visa hänsyn till andra är ju inte deras starkaste gren. Som Anders Rönmark skrev i Allehanda, Om facebook-vett saknas blir det förbud.