fredag, november 15, 2013

Det bubblar under SDs yta

Välkommen till DemokratiBloggen

Ine rasist, men... är fortfarande utsatt för en ddos-attack. Tills det löser sig lägger de upp sina inlägg på facebook och jag stödpublicera deras inlägg här.
****************************

Vi berättade igår om Jonas Åkerlund, vice ordförande för Sverigedemokraterna, och hans anmärkningsvärda uttalanden och hur de bemöttes av partiet. Vi har på IRM länge drivit tesen att gräsrötterna snart kommer säga ifrån ordentligt.

Varför? Jo, för att de dubbla måttstockarna blir allt mer uppenbara. Det bubblar under ytan inom SD och många har senaste halvåret gett utlopp för sitt missnöje. Det rör allt ifrån att man känner sig orättvist behandlad, till att man ifrågasätter hur partiet styrs. Det här har vi skrivit om flera gånger och när IRM är uppe igen kommer ni också hitta länkar till de inlägg där vi berättat om saken.

För att bekräfta vad vi misstänker angående bubblande missnöje inom partiet har en före detta medlem nu valt att uttala sig gällande Åkerlund. Det handlar om Carl Festin, som tidigare var kassör för SD Östersund. Expressen skriver:

”Carl Festin gick med i Sverigedemokraterna i februari i år och var kassör i partiet i Östersund. Men medlemskapet blev kort. Redan i september slängdes han ut och Carl Festin menar att anledningen var att han drev frågan om var i staden en moské skulle byggas.
Det motsatte SD-distriktets muslimfientliga och rasistiska hållning, säger Carl Festin.”
Att man blir utslängd för att man inte avskyr islam känns ju visserligen inte helt otippat när det gäller Sverigedemokraterna. Men Festin berättar också, angående Åkerlund:
”-Det finns en inkonsekvens i partiet. Och det här stämmer helt överens med att partiet har en officiell linje där man förespråkar nolltolerans mot rasism, samtidigt som man har en inofficiell linje som strider mot det och som aktivt motverkar islam och muslimer.”

I Expressens artikel väljer också Lennart Carlström att uttala sig. Han var tidigare medlem men blev utslängd då även han ställde sig positiv till islam:
”-En moské är bara en byggnad, en vacker byggnad. Men tankarna på en öppen och frisk syn finns inte i partiet”
Sverigedemokraterna är partiet där du blir utslängd om du visar tolerans, men beskyddad om det visar sig att du uttryckt dig rasistiskt. Så länge du inte är gräsrot eller inte kompis med Åkesson förstås, då tycks fortfarande ”Var rasistisk, men var det inte öppet” gälla som princip.

****************************
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Inga kommentarer: