fredag, november 15, 2013

SD-toppens rasistisk uttalanden - därför är inte SD som andra riksdagspartier

Välkommen till DemokratiBloggen

Ine rasist, men... är fortfarande utsatt för en ddos-attack. Tills det löser sig lägger de upp sina inlägg på facebook och jag stödpublicera deras inlägg här.
****************************

Igår avslöjade Aftonbladet inspelningar av SD:s vice ordförande, Jonas Åkerlund, där han gör minst sagt rasistiska uttalanden. Han talar till exempel om invandrare som ”parasiter” och föreslår att man ska lösa mobbing genom att slänga ut invandrare som mobbar.

Men att en SD-politiker uttrycker eller har uttryckt sig rasistiskt känns inte som nån jättechock. Däremot är det två andra saker som vi tycker är rätt anmärkningsvärda och vill ta upp.

Det handlar för det första om hur Åkerlund bemöter Aftonbladets reporter när hon försöker få ett svar på varför, och hur, han så radikalt ändrat åsikt och värderingar. Hans häftiga utfall, som är väldigt aggressivt i ton och kroppsspråk, är oroväckande. Hur tror ni att folk hade reagerat om, låt oss säga, Moderaternas vice ordförande hade betett sig så mot en journalist? Eller om det var Vänsterpartiets företrädare som uppträdde såpass aggressivt? Och hade det överhuvudtaget hänt, att en företrädare på såpass hög nivå i ett annat riksdagsparti, hade varit så dåligt mediatränar att hen gjort ett liknande utfall? Nja. Vi är högst skeptiska till detta.

Det andra som vi reagerar på är förstås hur Sverigedemokraterna har bemött dessa uttalanden. Vi är inte ensamma om att reagera på att det både Åkesson och stabschef Linus Bylund kritiserar är ordval och språkbruk. Men var är kritiken mot själva åsikterna? Var är de upprörda reaktionerna på att deras vice ordförande överhuvudtaget uttalat sig så, uttryckt dessa rasistiska och obehagliga idéer?

Visserligen är detta inte första gång man får uppfattningen att det funkar så här inom SD: var rasist, har rasistiska åsikter – men var noga med att du uttrycker dem på rätt sätt. Otäckt? Det är bara förnamnet.

****************************
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Inga kommentarer: