torsdag, mars 27, 2014

Allt är alltid lärarnas fel, jämt

Välkommen till LärarBloggen

Tack för den skolinspektionen. Förra året besökte skolinspektionen skolan jag jobbar på och de tittade bland annat in på en av mina lektioner och stannade max tio minuter. Tänk om jag bara behövde göra en tiominuters bedömning av mina elever. Jägarns vad många elever jag skulle kunna beta av då.Och visst, skyll på oss lärare ni. Gör det. Eller så kan ni inse att ni får det ni betalar för. Det ska individanpassas men får vi någon tid för att planera denna individanpassning? Nej. Hur mycket individanpassning tror du att det blir i en elevgrupp på 34 elever när lektionen är 40-60 minuter lång, bara för att ge ett exempel..?


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak
#Blogg100

2 kommentarer:

T sa...

Ja, det är omöjligt att individanpassa med 34 elever. Förr hade Skolinspektionen normer för att klassen skulle vara < 25 elever, men den normen kanske har tagits bort. Inte ens då går det att individanspassa på 40 min lektioner.

Vonkis sa...

T
Och den lilla tid man har till planeringsarbete ägnar man till dokumentation, möten etc, etc. Trolla med knäna, det är det de vill att vi ska göra uppenbarligen.