lördag, mars 08, 2014

Gästinlägg Utbildning före tårta

Välkommen till UtbildningsBloggen

Gästinlägg nummer tre (inne i ett litet stim) kommer från min vän Suzan.

Jag undanbeder mig å det bestämdaste all form av uppvaktning idag.

Istället önskar jag att alla funderar en stund på hur de bidrar till att upprätthålla den könsmaktsordning som håller halva jordens befolkning tillbaka, och vad de skulle kunna göra annorlunda.

Och du som brukar köpa en tårta eller en bukett blommor till kvinnorna i ditt liv - fundera över vad den gesten är värd och var dina pengar gör mest nytta.


Själv tänker jag uppmärksamma internationella kvinnodagen genom att bidra till att en fattig flicka kan fortsätta att gå i skolan. En flicka som får gå i skolan istället för att gifta sig föder barn senare i livet. Det innebär att hon har större chans att överleva sin graviditet, och chansen är större att hennes egna döttrar får gå färdigt i skolan. En flicka som får gå i skolan har större möjligheter att försörja sig själv och sin familj. En flicka som kan läsa kan bättre ta tillvara på sina rättigheter och bidra till en demokratisk och mer jämställt samhälle.

Så ingen jävla tårta om jag får be.

Ge flickor i Nepal möjlighet att gå i skolan - UNICEF
Får vi be om en skoltimme? - Plan
Bli flickfadder - Plan
Ett skolår för en flicka i Etiopien - Barnfonden


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak
#Blogg100

1 kommentar:

Anonym sa...

Brukar inte ge pengar till "välgörenhet" då jag tycker att det går mycket till administration. Har vänner som själva åker med / skickar saker/pengar till Zimbabwe och Ukraina. men idag ska jag göra ett undantag och ge till UNICEF.

Gillar skapt det du skriver.

// Marianne