fredag, juni 23, 2017

Balkongmidsommar

Välkommen till MidsommarBloggen

Har spenderat lite tid på balkongen nu under förmiddagen. Fick lite basilika av extrafamiljen som drog iväg på ledighet, så den planterade jag om. Ja, basilikan alltså, inte familjen. Planterade om blommorna jag fick av en kollega som slutade.

Som ni ser har den grå runda balkonglådan kommit upp, fylld med fina blommor. Fick skjuts till blomhandeln av en väldigt snäll kollega.

Det växer väldigt bra hos luktärtorna. Kanske för bra? Den inringade växten till höger i bild vet jag inte vad det är? Är det ogräs?

Så här ser tomaterna ut. De har blivit kraftigare upptill än nertill sedan de kom ut så de orkar inte riktigt växa åt rätt håll. Den ena har böjt sig och sedan börjat växa uppåt igen. Den andra lutar mer mot fönstret. Mest ser det ut som att de vuxit in i varandra. Men tomater finns det en hel del av på dem i alla fall och det är ju roligt.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Versch sa...

Så fint med alla dina blommor och tomatplantor.
Är inte säker men skulle gissa på att det är ett ogräs som tittar upp bland dina luktärtor, kan ibland följa med ett och annat ogräsfrö i jorden som man köper.

Ha en skön midsommar nu!

Anonym sa...

Skulle också tro på ogräs.
Vad bra det går med tomaterna, hoppas du hinner skörda lite...
Har inte fått mina dalierna, men hoppas på finväder i morgon förmiddag så det händer något ute.
Snart iväg på vår traditionella altan - bara människan slutar jobba 😊.GLAD MIDSOMMAR

// Marianne

Micke sa...

Dåligt med odlingar här, inte ens jordgubbarna sköter jag om. Men har gått en tomatplanta jag tänkte få nått ifrån.. Hade en ifjol med och blev bara 3 tomater.

Sen, surströmming på midsommar är lite tokigt ja. Men de har alltid gjort så.