onsdag, juni 28, 2017

En sån lärare

Välkommen till LärarBloggen

Jag gillade Oprah när det begav sig. Eller ja, jag gillar henne fortfarande men när hennes program sändes tittade jag ofta. Speciellt bra tyckte jag att det var när det handlade om vanliga människor.

En gång hade Oprah ett helt program ägnat till lärare. Hon ääälskade lärare så mycket så hon. Hela publiken bestod av denna yrkesgrupp och i soffan satt både pedagoger och barn/familjer de hjälpt på olika sätt. En sak som togs upp var att många av lärarna tog av sina egna pengar för att köpa materiel till sina elever, allt från böcker och pennor men även mat och kläder till de fattigaste barnen. Jag minns att jag tänkte att det var hemskt att man som lärare skulle behöva använda sina egna surt förvärvade pengar för att täcka upp det som skolan borde stå för.

Nu har jag hamnat där själv...

Det började lite smått med kanske lite fika som en bjuder på. Men så blir det en grej till och en till och en till.

Sugrör till tekniken så eleverna ska få arbeta praktiskt och bygga lite och inte bara läsa teorier. Kanske någon plansch från ett studiebesök. Vinster till läsbingo, muggar att ha i klassrummet så de kan dricka vatten efter rasten, blommor till fönstren och så vidare. Idag har jag beställt skönlitterära böcker att ha i klassrummet.

Det är inga stora summor i sig men sammanlagt blir det en hel del som jag och mina kollegor står för. Och då är det ändå inga extravaganta saker vi köper in för våra pengar utan sånt som behövs för en bra och varierande undervisning och för att det ska se trevligt ut i klassrummet.

Hur hamnade vi där?


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Versch sa...

Ja usch, egentligen borde vi inte behöva använda våra surt förvärvade pengar på att köpa in saker till vårt jobb. Vilka andra yrkesgrupper gör så?
Har köpt massor under åren, särskilt under R-tiden. Numera på K så har jag som tur är inte behövt lägga en enda privat krona på inköp till jobbet, precis som det ska va.

Vonkis sa...

Versch
Vi binder ris för egen rygg som vi håller på men samtidigt är det inte kul att inte kunna ordna det om en vill.

Anni sa...

Små bäckar som blir en stor å, nog är det eländigt att det ska behöva vara så? Hallå alla politiker och skolledare - borde ni inte satsa på barnen?