måndag, juni 05, 2017

Fint på balkongen

Välkommen till BalkongBloggen

Idag har jag varit på Lundby trädgård och shoppat blommor. Och vilket ställe för blominköp sedan. Det blev bland annat lavendel, ringblommor margaritor och fuchsior.

Tagetes är en blomma jag väldigt starkt förknippar med mormor och sommarstugan, så den måste jag så klart ha på balkongen. Ringblommor och lavendel gillas av bina så de måste också vara med. I den tomma gråa kruklådan ska det vara margarita och lila hänglobelia. Trots att jag köpte så mycket blommor blev det för lite. De vissna Tête-à-Têterna behöver ni inte ta så stor notis om...

I den vita lilla lådan har jag planterat kantlobelia och nejlika. I hängkrukorna är det lavendel och fuchsia. I den stora terrakottakrukan växer ringblommor och i den vita lådan till höger har luktärtorna tagit sig rätt bra. Ska nog ta och toppa dem så att de förgrenar sig.

Men visst kommer det bli bra, bara jag kan komplettera lite.

#Blogg100
97/100
Antal giraffkalvar födda - 1
Antal fågelägg kläckta - 4/4

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

7 kommentarer:

Versch sa...

Kommer bli superfint. :)

Anonym sa...

Toppenfin balkong det där ��
Blir det lampor med, som lyser till hösten?
Marianne

Vonkis sa...

Versch
Tackar!

Marianne
Har sådan där solcellslampor, tänker inte skaffa några fler tror jag.

Suzan sa...

Jättefint! Jag tror jag får åka tillbaka med Ebba och välja blommor till barnens balkonglådor.

Vonkis sa...

Suzan
Säg gärna till när ni åker dit. Jag kan kanske följa med eller skicka med en liten beställning, med betoning på liten :-)

Anni sa...

Visst är det konstigt att man står där i handeln och tycker att man köper så mycket men när man kommer hem räcker det knappt någonstans? TUR att allt växer och blir större - du kommer att få det superfint!

Vonkis sa...

Anni
Det är verkligen konstigt :-)
Och tack.