tisdag, februari 18, 2020

Kulturtant på Östgötateatern

Välkommen till KulturBloggen

Förra veckan avslutades med att gå på två arrangemang av Östgötateatern.

På fredagen var jag med M på ett så kallat performance lecture med Madeleine In Hwa Björk på X-scenen. Madeleine har både sommar- och vinterpratat om sin och andras adoptioner och det har jag skrivit om tidigare.

Mycket av det Madeleine In Hwa Björk tar upp i föreställningen berättade hon i sina radioprogram men det blev en annan sak att höra henne live och att se bilderna på hennes adoptionsdokument, på mamman som ung och som vuxen och bilderna på Madeleine själv. Tyvärr går det inte att se föreställningen längre eftersom den bara visades fredag och lördag men hennes sommarprat och vinterprat finns kvar att lyssna på.

A och jag har ett abonnemang på fyra föreställningar på Östgötateatern. Den första var Faust II som jag fortfarande inte fattar speciellt mycket av och den andra var The last fish som var helt fantastisk på så många sätt. I lördags blev det Rampfeber, en fars som utspelar sig framför och bakom kulisserna på en fars.

Jag brukar ha svårt för farser men den här var bra. Det började kanske lite trevande men efter ett tag kom föreställningen igång och när scenen roterar och vi fick se vad som hände bakom kulisserna, samtidigt som ensemblen spelar upp farsen i farsen på scenen vi inte längre kunde se, jag då haglade skratten och svetten rann nog rätt ordentligt på skådespelarna för jäklar vad de fick springa fram och tillbaka och upp och ner för trapporna.

Nu ser jag fram mot den fjärde föreställningen i vårt abonnemang, musikalen Lizzie, men det dröjer till maj.

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

1 kommentar:

Anonym sa...

Hadevarit intressant att få höra Madeleine In Hwa Björk i verkligheten. Har hört både sommar- och vinterprogrammen med henne. Det kommer många olika känslor när man lyssnar på henne?

Kul att ni ser såmånga olika typer av föreställningar i ert abonnemang.

// Marianne