tisdag, februari 23, 2021

Den trehundratrettioåttonde dagen: Lovdag två

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag trehundratrettioåtta i isolering. Det här med lov är inte min grej. Alls. Så det får bli skärmdumpar på två tweets jag tycker är bra. En sak bara, jag läser och uppskattar era kommentarer men har inte orkat svara på dem på ett tag. Ska försöka ta tag i det under veckan.




Slänger in en länk också, Coronasmittade i Sälen fortsätter att jobba.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk så mitt i prick de båda twitsen är.

Först säger man HUR man ska resa smittsäkert, sedan att det bara är nödvändiga resor som tillåts.
I min värd, har det stor betydelse om man vänder på det.
Är ni tvingade att göra nödvändiga resor, måste det ske på ett ansvarsfullt och smittsäkert sätt genom att ni åker med egen bil. Har all mat med er. Stannar i er bubbla och gör inga nya kontakter mm.

Hjärtekramar till bästa Vonkis! ❤️
/Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Money talks, det är sedan gammalt.

Anni sa...

Håller helt med om klassfrågan när det gäller distansundervisning (och läxor!), men det har hittills (peppar peppar) inte varit skidturisterna utan de som jobbar på skidorterna som drivit smittan.
Lunch- och kisspauserna under resvägen är däremot kritiska ställen. Matsäck och pinka i skogen får gälla för de som reser ;-)

Vonkis sa...

Anni
Klassfrågan kommer in även i just det att det är de som som jobbar i servisyrkena som blir sjuka, då de inte kan hålla avstånd eller har råd att vara hemma när de är sjuka/har symtom.

Anni sa...

Jamenvisst, det säger jag inget emot!
Men det är inte direkt medelklassens resande som driver smittan, snarare medelklassens ungdomar som säsongsarbetar inom skidorternas servicesektor och festar tillsammans.