måndag, januari 09, 2006

Våra svenska guldhopp

Lina Andersson och Björn Lind vinner världscupstävlingar i sprint. Då seglar de genast upp som guldfavoriter till OS i Turin.

Anna Carin Olofsson hamnar på pallen trots att hon borde vara nedtränad. Det tas då som ett bevis för att hon också är ett guldhopp. Kan inte även de andra ha avrit nedtränade?

Att Anna Carin är ett medaljhopp med kapacitet att ta guld i OS köper jag. Hon har vunnit mer än en världscupstävling och har varit nära pallplatser tidigare. Men att Lind och Andersson skulle vara det efter sina vinster ställer jag mig mer frågande till. Deras vinster beror kanske just på att konkurrenterna är nedtränade just nu för att istället vara i bästa form till OS, säsongens stora mål.

Sedan måste jag skriva lite om att Anja Pärsons beslut att vara med på Idrottsgalan. Kan det inte vara så att hon har fått veta att hon kommer att få ett pris och att det är därför hon kommer? Jag tror att det är så. Arrangörerna vill nog inte att priser delas ut till utövar som inte kommer och tar emot priset på plats. Det blir ju roligare och "bättre TV" om pristagarna närvarar. Titta bara på hur det lät före, under och efter Fotbollsgalan.

1 kommentar:

Tore Kullgren sa...

Anja var ju i alla fall där, till skillnad från forward-divorna i herrlandslaget. Har skrivit om galor på http://torekullgren.blogspot.com