lördag, maj 09, 2009

Inför Eurovision song contest 2009, del fyra


Välkommen till EurovisionsBloggen

Kroatien
Igor Kukrow - Lijepa Tena (Vackra Tena)
Nej men, en ballad... zzzZZZzzz

Irland
Sinead Mulvey & Black Daisy - Et cetera
Det här är verkligen inget typiskt irländskt bidrag. Kul med länder som testar något nytt. Början påminner lite om Sheena is a punkrocker. Kommer på mig själv med att sitta och hålla takten, ett rätt bra betyg det.

Lettland
Intars Busulius - Probka (Trafikstockning)
Hmmm, ja, det är ju ingen ballad i alla fall... Kan nog bli rätt skamligt på scenen...

Serbien
Marko Kon & Milan Nicolic - Cipela (Sko)
Jaa, de bjuder ju på ett skratt i alla fall. Frisyren, rösten, dansen...

Polen
Lidia Kopania - I Don't Wanna Leave
Känner igen låten man kan inte placera den, kan det vara något med Barbra Streisand? Det låter som att de har använt en hel del auto-tune på Lidia.

Norge
Alexander Rybak - Fairytale
Det här är en av de största förhandsfavoriterna. Måste tyvärr säga att jag inte förstår varför men den kommer säkerligen gå bra ändå. Hoppas att Alexander har tränat på uttalet till finalen. Och så var det det där med fiolen. Han skapade verkligen en trend ifjol Dima.

Cypern
Christina Metaxa - Firefly
Ännu en ballad...

Slovakien
Kamil Mikulcik & Nelja Pociskova - Let' tmou (Flyg genom mörkret)
En kraftfull ballad men jag har missat slutet varje gång jag lyssnat på den, helt plötsligt var det bara tyst, vet inte hur länge det varit det.

Danmark
Niels Brinck - Believe Again
Det första jag tänkte när jag hörde den här låten första låten var att det lät som att Ronan Keating sjöng den. Läste sedan att Ronan har skrivit låten och det hörs som sagt verkligen. Det är väl det bästa jag kan säga om den här låten.

Slovenien
Quartissimo & Martina Majerle - Love Symphony
Ani Loraks skärmar från ifjol får vara med i år igen. Och så Dima Bilans fioler då. Det här känns som en ickelåt med Ingela Pling rim eller vad säger ni om feeling free, love symphonie, you and me, above the see?

Ungern
Ádok Zoli - Dance With Me
Om inte sjömansdisco finns som begrepp redan så gör det det nu. Alcazar hade kickat den här låten i rumpan så det stod härliga om det.

Azerbajdzjan
Aysel Teymurzada & Arash - Always
Det hörs verkligen att Arash har gjort den här låten. Den spelas redan en hel del på radio och kommer säkert höras mycket i sommar också. Det här är en av mina favoriter. Hoppas bara att det håller live också.


Så här tyckte svt's panel om bidragen ovan.

Free Dawit Isaak

Inga kommentarer: