tisdag, januari 19, 2010

Akta dig för ansiktsboken

Välkommen till DumBloggen

Det har blivit rätt vanligt att det startas grupper som vill stödja än det ena och än det andra på Facebook. Efter jordbävningen på Haiti startades gruppen "2 kr per medlem till jordbävningsoffren i Haiti" och naturligtvis gick många med, vem vill inte stödja en sån behjärtansvärd sak?

Problemet är bara att såna här grupper rätt så ofta ändrar namn och syfte eller så ligger mer eller mindre ljusskygga intressen bakom.

Nu har det visat sig att det är några som kallar sig för Svenska nekrofilföreningen som ligger bakom "2 kr per medlem till jordbävningsoffren i Haiti", deras syfte är att samla in pengar för att flyga hem lik att ha sex med.

Man kan gå ur gruppen men det ligger några inte allt för trevliga bilder på sidan nu, så håll för den vänstra sidan när du går dit för att lämna gruppen.

Tyvärr är ju det här en inte allt för ny företeelse på facebook, så det gäller att tänka till både en och två gånger innan man går med i olika grupper.

Och om du verkligen vill hjälpa offren på Haiti, skänk en slant till etablerade organisationer, dessa hittar du här.

Aftonbladet
SvD

Dagens FRA:are – Ropen skalla massmord åt alla
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

1 kommentar:

Evas blogg sa...

Ja alla dessa grupper som florerar där, jag är mkt skeptisk. Och blir alltid lika förstummad över att människor utnyttjar katastrofer för egen vinnings skull. Tragiskt är det.