tisdag, januari 05, 2010

Avatar

Välkommen till FilmBloggen

I söndags var jag och såg Avatar med två kompisar och jag måste säga att det var en fantastiskt vacker film vi fick se.

Storyn, ”elaka exploatörer kommer till ny plats och vill utrota de som bor där för att komma åt platsens rikedomar” var på inget sätt ny och tyvärr är den inte så påhittad heller, det är bara att kolla vad vi gjorde med samerna och vad som hände i Nordamerika, Sydamerika, Australien o.s.v. när ”den vite mannen” kom dit.

Men visuellt var detta något helt nytt. I Ö-vik där vi såg filmen visas den inte i 3D och jag vet faktiskt inte om jag skulle klara av det heller, skulle nog bli åksjuk för det änder massor i så gott som varje bildruta.

Vad gäller åsikten att man kan se den historia som berättas i Avaar som rasistisk så kan jag inte hålla med om det, men det får eventuellt bli ett annat inlägg.

Däremot måste jag få beklaga mig över filmbesökare som tror att de är på ett sportevenemang och att de är kommetatorer, ytterst irriterande.


Dagens FRA:are – Twin Towers
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det är en av orsakerna till att jag inte tycker det är kul med bio längre, jag har flera gånger hamnat bredvid folk som pratar med varandra så fort det blir lite tystare i filmen... som om det vore paus... Ja, det pratas och prasslas ändå, men värst märks det när det inte pratas på filmduken.

Vonkis sa...

Bloggblad
Precis, om man måste prata kan man väl passa på när det ändå lever om i filmen. Och varför man måste referera det som händer i filmen begriper jag inte alls "Nu tar de fram kanonerna, och så börjar det att snöa, dags att säga det du tycker nu" och så vidare och så vidare.