onsdag, januari 06, 2010

EFIT 6 januari 2010

Välkommen till FotoBloggen

Jag vet att den egentliga EFIT-dagen var igår, men hur kul är det med bilder på en förkyld Vonkis som sitter framför datorn, eller framför TV:n. Nej, trodde inte det, så det blev bilder från min resa från Örnsköldsvik till Norrköping istället. Och av någon anledning var det många medresenärer som tittade lite konstigt på mig då jag tog fram kameran hela tiden.00:50 Kom ju på att jag kanske skulle packa också eftersom jag åker hem tidigt på onsdagen. Nästan allt fick plats, två nya handdukar till det gröna badrummet fick stanna kvar.


01:50 Och som vanligt hade jag svårt att somna när jag ska resa dagen efter, eller, nu var det ju samma dygn jag skulle resa men ni fattar. I alla fall, böckerna på bilden läste vi när vi syskon var små och nu har de kommit fram igen så Isa kan läsa dem. Väcker många minnen.


06:33 Lyckades ändå somna och vaknar av en väldigt ilsken larmklocka på mobilen.


07:27 I bilen på väg in till stan och bussen söderöver, åker först norrut får att sedan åka söderut, så kan det gå. Och kallt och eländigt var det.


08:30 Skuleberget.


09:20 Stannar till vid brofästet till Höga Kusten bron för att ta upp fler resenärer. Säga vad man vill om bron men vacker är den.


9:20 Extrabild. Med funktionen "solnedgång" fångas morgonsolens färger.


10:30 Njuter av Mammas Nya Kille och ber till Gud att Folklivsfanatikern Job Andersson kommer tillbaka. "Nä, ja ä inge go".


11:30 På väg in mot Hudiksvall.


12:30 På väg från Söderhamn, har börjat läsa Rädda Felix som handlar om att skapa ett barn för att rädda ett som redan finns men som är sjuk.


13:30 Utanför Tierp, det var inte roligare än så.


14:30 Stopp i Uppsala, ööö, sn ygg a balkonger???


15:40 Sitter på Centralen och väntar på att kliva på tåget mot Norrköping.


16:30 På tåget. När kortet tas sitter vi i Flemmingsberg på grund av något köldrelaterat problem med tåget. Tänk att SJ alltid ska få sådana problem med köld och snö. Guldfiskminne?


17:50 Hemma i ett väldigt snöigt Norrköping.


18:40 Hann se slutet av Star Wars - The return of the Jedi, nu ska väskorna packas upp och det får bli sista bilden för idag.


Dagens FRA:are – terrorist America flying
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

19 kommentarer:

Annika sa...

hej kollar in din EFIT-dag, o jag som gillar balkonger som har glas o färg ;-). Du fick himla bra o fina bilder med mobilkameran, soluppgången gillade jag skarpt

Vonkis sa...

Annika
ja du ser, smaken är som röven klöven :-)
Har fotat med min vanliga kamera, kanske var det därför medresenärerna tittade så konstigt på mig.

Anonym sa...

Kul att du är hemma och att resan gick bra. Bra bilder på resan. Favvo är Högakustenbron, solnedgången och balkonbilden.

När vi vid 19-iden åkte från Gideå såvar det som kallast, som vanligt vid Åte, där det var -28,5 grader.

Elisabet

Anonym sa...

Skall vara ... balkongbilden...
och ... så var ...

Elisabet

Vonkis sa...

Anonyma Elisabet
-28,5, det är en styggelse det.

Nina sa...

Kikar tillbaka och konstaterar att du åkte förbi mig på väg neråt.
Vinki vink ( lite i efterskott)
Ha det gott
Nina

Vonkis sa...

Nina
Får ta och vinka tillbaka då, i efterskott :-)

Hanna sa...

Nämen åh, så en schlagerfantast till, KUL!!! :-D ;-)
Men åh, lyllo dig!!! Jag var på genrepet i Globen förra året, vilken upplevelse!!! Och hade tänkt gå på deltävlingen, eller ja, Andra Chansen är ju det, i Örebro, i år, och ställde mig i kö för att beställa biljett när biljetterna släpptes i oktober... Men ja, det det var ju ingen rolig historia... Efter 1½ timme i kö kommer jag äntligen fram, för att då få beskedet att det redan är fullbokat!!! AAAAAHHH!!! :-( Hade sett fram emot den dagen i flera månader, och så krossas mina förväntningar bara sådär... Jag skulle ha varit på plats utanför arenan i Örebro vid biljettsläppet istället, det var tydligen där alla biljetter hade sålt slut... Har längtat så länge efter att Mellon skulle komma till Örebro, för då skulle jag gå, och så när den gör det, så får jag inga biljetter ändå... Surt, men men... Nu får jag se det hemma i TV-soffan istället... Jag bor bra ca 5 mil från Örebro, så det hade varit perfekt... Men jaja, så är det väl...
Längtar till Mellon gör jag i vilket som helst!!! ;-)

Härliga bilder, kul att se hur du förflyttar dig varje timme... Åh, Höga Kusten-bron känner jag igen, den åkte jag över i somras när jag hade varit på semester på Nordkapp... :-P Himla fin bro är det ja!!! ;-) Och Uppsala, där har jag släkt, så där har jag varit en del... :-P

Marianne sa...

Hej kära skruttrumpa.

Jag har rätt dåligt samvete för att jag ignorerade dina desperata uttråkade sms som du skickade från bussen. Jag borde ha haft mer medkänsla efter jag ju VET hur det är på de där bussarna. Men jag var fast i BOKEN! Inte bibeln alltså utan senaste boken i The Wheel of Time. Ack ack ack, jag är heeelt fast. Kunde alltså inte ens slita mig till att svara förrän efter tredje messet. Fälåååt?

/Saving the world one tit at the time. (lysande klipp som Annie skickade)

Marianne sa...

Jo förresten, fiina bilder. Mer såna bilddagar, please.

Vonkis sa...

Hanna
Kolla igen, ibland kommer det tillbaka biljetter som inte har hämtats ut. Du får hålla utkik här när det hela drar igång, brukar bli en hel del mellobloggnade :-)

Marianne
Ja, sååå fruktansvärt gjort av dig.

Det är ju två i månaden så, du skulle kanske haka på, näsa är 16/1.

Pippi sa...

Såg ut att vara riktigt kallt på vissa av bilderna *burr*

Gurkiss Scrappande sa...

Kul att få se din dag, det var en himla massa åkande :)

Ja här i Norrk är det rätt snöigt och kallt *burr* :)

Ha de gott.
kram

Maria sa...

Höga kusten-bron är verkligen vacker. Fast jag tycker mest om att se på den. Är så höjdrädd så det är läskigt att åka över den. /M

Anonym sa...

Igår satt vi fast ute i urskogen i -29 grader mellan två kuror. Vi stod inte bra till alls.En fjädring gick sönder bak på ena sidan på bilen och föll ner över hjulet, tog oss ingenstans! Tur att man ha goda vänner som kan tänka sig att ställa upp och hämta oss samt transportera bil. De som hjälpte till körde mellan 25-30 mil tur å retur för att hjälpa oss. Det är vänner det! I och Jag var hemma vid 19:30 efter att en kompis hämtat oss och släpet. M var hemma vid halv elva efter att han blivit hämtad av en annan kompis m biltransport.
Kan säga att det var lite kris ett tag när det var så fruktansvärt kallt.
Pöss/Allin

Nnika sa...

Hehe, kan tänka mig att det var många som undrade när du tog fram kameran många gånger under resan.. :-) Fast å andra sidan.. Fota är kul.. *ler*
Roligt att se din dag!
Kramar

faderskapet sa...

hej..
idag har gunnar namnsdag :)...

Anne-Lie sa...

Det var många mil du fotade;-))

Pottipotti sa...

Vad trevligt att få följa med på endags resa :)