söndag, september 16, 2012

Aldrig ger vi upp!

Välkommen till SkolBloggen

Jan Björklund fortsätter att köra sitt eget race. Den här gången är det ettårigt gymnasium med möjlighet att välja bort teoretiska ämnen som ska införas, trots att ingen vill ha det. Båda lärarfacken är emot förslagen, näringslivet är emot förslaget.

Ibland, eller rätt ofta, påminner Björklund om barnen som porträtteras i MTVs My super sweet 16. Han har bestämt sig för hur han vill ha det och så ska det bli. Att det sedan är någon annan som betalar spelar ingen roll.

Samtidigt ska vi komma ihåg att Björklund har gjort det svårare att läsa upp sina betyg på KomVux. Så den 15-åring som är skoltrött och/eller inte klarar målen och därför väljer ettårigt gymnasium utan teoretiska ämnen får det väldigt svårt att läsa in matematik, svenska och engelska när hen blir äldre.

Och hur många 14-åringar tror du inte kommer tänka tanken, jag behöver inte kunna det här, jag kan ändå välja bort den här sabla matten på gymnasiet. Sorteringen kommer börja tidigt.

Tillbaka till 15-åringen. Vad händer när hen blir vuxen och bildar familj? Jo, då sitter hen där och kan inte hjälpa sitt barn med läxan, samtidigt som bättre bemedlade föräldrar kan ge sina barn läxhjälp OCH göra avdrag för den.

Så går det till när ett samhälle skapar andra klassens medborgare.

Min vän A uttryckte sig så här.
Björklund är helt enkelt inte klok. Det här är ju bara ett steg från att rycka på axlarna och säga -Fan vi skiter i't. Om det här går igenom kommer dessutom fler lokaler stå oanvända, fler lärare bli arbetslösa och fler skolor läggas n
er. Han visar igen att han inte fattat en av de viktigaste punkterna för en framgångsrik skola: att aldrig ge upp. Att aldrig ge efter för att alla inte vill. Det här är helt enkelt så jävla korkat! Så jävla dumt! Det måste vara första april!


Bloggar
Röda Berget Görans tankar och bagateller Martin Moberg

Läs mer
DN DN DN
Lärarnas Nyheter Lärarnas Nyheter Lärarnas Nyheter
SvD SvD SvD SR Ekot HD GP ÖA ÖA ÖA


FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Cyberforce Anonymous Mediafire
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

5 kommentarer:

Marianne sa...

Håller fullständigt med dig. Men som du skriver ett antal blir nog bara glad att de "slipper" lära sig. Tyvärr så kommer de att upptäcka nackdelarna allt för sent.

Men, om vi har tur kanske det kan ändras tillbaka efter 2014.

Vonkis sa...

Marianne
Japp, det blir en enkel väg ut för den som inte platsar i dagens skola. Vägen in igen kommer bli mycket svårare.

Tyvärr hyser jag inga större förhoppningar till Ibrahim Baylan som skolminister, även om det förhoppningsvis inte kan bli mycket sämre än det varit med Björklund.

Veiken sa...

AMEN! Jag vet inte vad hans officershjärna har fått vara med om, men klart är att han inte vill ge alla samma chans i livets början!

Lena sa...

Det är SÅ trist och frusterande när höga vederbörande inte lyssnar. Alls.

Vonkis sa...

Veiken
Han kan kanske skylla på granatchock eller ngt liknande?

Lena
Det är det verkligen.