lördag, september 29, 2012

Kulturnatt, fast dag

Välkommen till KulturBloggen

Det är Kulturnatten i Norrköping idag och även om jag hoppade över livesändningen av Melodikrysset har jag inte missat allt av dagens utbud.

Dagen har spenderats med E. Vi började på Arbetets museums
kreativa verkstad. Och vi var inte där ensam. Blev rätt fascinerad över hur många föräldrar det var som tog över barnens pysslande, tydligen får det inte synas att det är barn som varit kreativa.
Vi tog en titt på utställningen Industriland, när Sverige blev modernt, kan varmt rekommendera ett besök. Dessutom var det väldigt intressant att försöka förklara begrepp som 40-talet för en fyraåring.

Efter kreativitet och utställningsbesök bar det av till Cnema där vi såg filmen En katt i Paris som var både spännande, sorglig och underhållande (i alla fall för oss vuxna).
Efter en sån start på dagen måste man såklart fika lite. Eller stort. Blev förvånad över att bullen var så pass god. hade räknat med en torr, hård och smaklös bulle men inte den här inte.
Visualiseringscenter blev det ett stopp utställningen Alfons Åberg säger hej, där vi läste och ritade.

Sedan kände vi att krafterna började tryta, det känns på att vara kulturell. Så vi gick hem till mig där det blev köttbullar med fjärilsmakaroner innan vi avslutade dagen med att se Svärdet i stenen och mys i soffan.

Med andra ord en väldigt bra Kulturnatt (fast dag). Även om det inte blev någon falsksjungande kör den här gången.

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Inga kommentarer: