lördag, september 01, 2012

Inte nu igen

Välkommen till ReprisBloggen

My Vingren har skrivit ett väldigt bra inlägg om Julian Assange och den kampanj han och hans ombud fört mot de två kvinnor som anklagat honom för våldtäkt och sexuellt ofredande. Läs den om du inte redan har gjort det.

My drar paralleller mellan det som de två kvinnorna utsätts för och det så kallade Bjästafallet. Tyvärr faller hon i samma fälla som så många andra och skriver att mobben som "Linnea" utsattes för kom från Bjästa.

Vi tar det en gång till.

Det var inte så mycket prat om våldtäkten i samhället. Mobben mot "Linnea" agerade först och främst på internet. I gruppen på Facebook och i andra forum var väldigt många av de som skrev inte från Bjästa. Det var folk från bland annat Domsjö, Örnsköldsvik, Hudiksvall, Täby, Motala, Gislaved, Åtvidaberg, Linköping, Göteborg, Vasa, Enköping och Luleå som var aktiva. Av de som uttalade sig för pojken i programmet kom två från Domsjö, en från Valbo (ligger i Gävle) och en var från Bjästa.

Jag håller helt och fullt med om att det finns många likheter i det som de två kvinnorna i Assange-fallet, "Linnea" och tyvärr många andra kvinnor som anmäl våldtäkt utsätts och utsatts för, har skrivit om det tidigare. Jag blir bara så trött på att de som bor i Bjästa ska anklagas för att hålla våldtäktsmän om ryggen varje gång sånt här tas upp.

Läs mer om Assange
SvD SvD SvD SvD
DN DN DN


FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Cyberforce Anonymous Mediafire
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

1 kommentar:

Bengt Svensson sa...

Tycker nog Assange har fler paralleller med Thomas Quick.

Ingen teknisk bevisning.
Utredningsinsatser under all kritik.
Inkompetenta eller lurade domstolar.
Massiv förtalskampanj av "gärningsmannen" från media.
Och ta mig tusan, så hittar vi delvis samma personer inblandade också.