torsdag, september 20, 2012

Är du dum ska du lida

Välkommen till KriminalBloggen

Den moderate riksdagsledamoten Isabella Jernbeck är upprörd över att kungen hyllade frilansjournalisten Martin Schibbye och fotografen Johan Persson, som suttit fängslade 438 dagar i Etiopien. Anledningen? Martin och Johan jobbar inte för demokrati.

Den moderate riksdagsledamoten och journalisten Maria Abrahamsson tycker det är storsint av den svenska regeringen att de har hjälpt två svenska medborgare som hamnat i etiopiskt fängelse, trots att de båda svenskarna enligt Abrahamsson är marxister som avskyr regeringen Reinfeldt.

Den moderate riksdagsledamoten Lars Beckman tycker det är fel av journalister att bryta mot lagar och likställer ett försök att ta sig in i en stängd provins i en diktatur för att kunna rapportera om vad som händer där med att köra rattfull.

Den moderate riksdagsledamoten Gunnar Axén anser att det är viktigt att upplysa världen om Martin Schibbye politiska hemvist och delar därför denna bild på Facebook.

Stefan Hanna, kommunalråd för Centerpartiet i Uppsala kommun, skriver men döm inte Etiopierna för att de följer sin rätt och gör vad vi hade gjort. Med undantaget att vi inte benådar någon som tycks ångra sina handlingar så som i Etiopien.

Den centerpartistiske riksdagsledamoten, tillika Centerpartiets rättspolitiske talesperson Johan Linander skriver i sin blogg att De har suttit 14 månader i fängelse för att de bröt mot Etiopiens lagar. Visserligen riktigt usla, rättsosäkra lagar som dessutom kryddats med falska bevis och en uppgjord rättegång, men man kan ändå inte ha inställningen att den som gör ett journalistiskt arbete ska bedömas annorlunda än om samma brottsliga handling görs utan att det är en journalist. Även skitlagar ska vara lika usla för alla.

Jag undrar om Isabella Jernbeck, Maria Abrahamsson, Lars Beckman, Gunnar Axén, Stefan Hanna och Johan Linander anser att det var Nelson Mandela eget fel att han fick tillbringa 27 år i fängelse. Apartheid må ha varit en skitlag men den var lika usel för alla (i alla fall alla svarta). Dessutom förespråkade Nelson Mandela att ANC skulle använda våld för att störta Sydafrikas regim. Inte så vidare demokratiskt.

Jag undrar även om Isabella Jernbeck, Maria Abrahamsson, Lars Beckman, Gunnar Axén, Stefan Hanna och Johan Linander tycker att den som gör något så ohyggligt som att hålla upp en regnbågsflagga i S:t Petersburg får skylla sig själv om hen blir gripen av rysk polis.

Hur ställer sig Isabella Jernbeck, Maria Abrahamsson, Lars Beckman, Gunnar Axén, Stefan Hanna och Johan Linander till att journalister reser till Syrien för att rapportera om det som händer där, utan att ha visum, som regimen kräver.

Kanske tycker Isabella Jernbeck, Maria Abrahamsson, Lars Beckman, Gunnar Axén, Stefan Hanna och Johan Linander att Aung San Suu Kyi ska visa tacksamhet mot den burmesiska juntan för att de var så storsinta att släppa henne fri, trots att hon motarbetat nämnda junta.


Läs mer om Etiopiens anti-terrorlagar
Amnesty

Läs mer om Ogaden
Fokus

Läs mer om Schibbye och Persson
SvD SvD SvD SvD SvD
DN DN DN DN
GP GP GP GP
HD HD HD
P1-Morgon P4 Hela Sverige Radio Sweden
Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet


FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Cyberforce Anonymous Mediafire
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Lena sa...

Bra att du skriver så att saker och ting kommer fram i rätt perspektiv.

Vonkis sa...

Lena
Tack, det var roligt att höra.
Ibland måste dyngan krattas ihop till en hög...