fredag, september 07, 2012

Vi hade i alla fall tur med vädret

Välkommen till MurphyBloggen

Vissa dagar vet man redan när man vaknar att det kommer bli en riktig äss kå it dag.

Idag har varit en sådan dag.

Det började med att jag vaknade en kvart innan jag måste gå till bussen. Stress och jäkt. På med första bästa plagg, slänga ner tand- och hårborsten i väskan och kuta till Pressbyrån för att ladda värdekortet.

Kommer till jobbet. Saknar en elev som inte är sjukanmäld. Tillbringar första rasten med att bli utskälld av ena föräldern för att jag ringt och kolla om eleven är hemma. Den andra föräldern ringer och berättar (på ett trevligt sätt) att sjukanmälan gjorts. Men ingen hittar den.

Lunchen (då jag skulle haft rast) ägnas åt detektivarbete för att hitta sjukanmälan, leta rätt på lärare som kan veta hur det ligger till. DÅ havererar skolans mailsystem. Ringer runt, får inte tag på rätt personer.

Ska sätta mig och skriva veckobrevet, då låser sig hela datorn och jag kommer inte ut på nätverket.

Efter att ha startat om datorn sju-åtta gånger kommer jag ut men då finns inga skrivare kopplad till datorn längre och den personalgemensamma mappen, där mycket av den information som skulle stå i veckobrevet finns, hade jag inte längre behörighet att öppna den mappen.

Precis när planeringstiden är slut ringer förälder nr. två (den trevliga). Hen hade sjukanmält fel barn, bad så hemskt mycket om ursäkt.

Går till klassrummet för att ha lektion. Tror ni att Smartboarden ville fungera då? Precis, det ville den inte. Blev till att på stående fot tänka om (en rätt vanlig situation i och för sig).

Just där och då kände jag att jag skulle ha dragit täcket över huvudet och somnat om när jag vaknade i morse...

Men så står jag och pratar med några elever när skolan är slut. Från ingenstans säger den ena att hen har ont i benet. Jag säger att jag kan följa med till träslöjdsalen så kan vi såga bort benet, då försvinner ju det onda. Då tittade en annan elev på mig och sa -Så gjorde ni väl förr i tiden.


FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Cyberforce Anonymous Mediafire
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Olle B sa...

När du vaknar imorgon ska du se att allt har vänt till det bättre.

Vonkis sa...

Olle B
Vändningen började redan på skolgården med kommentaren om förr i tiden :-)

Micke sa...

Haha.. såga av benet! ;)