måndag, juli 08, 2019

2019 års upplaga av Malena Ernman på Dalhalla

Välkommen till KonsertBloggen

Tänk att det är sex år sedan Den ömma modern och jag åkte ner till Rättvik första gången för att gå på Malena Ernmns konsert i Dalhalla. Det har blivit vår årliga semesterresa och jag är så glad att vi åkt tillbaka år efter år. De flesta gångerna har vi haft sällskap men i år var det bara vi två. Eller ja, Den ömma modern hade resesällskap ner till Rättvik av min gudmor och hennes syster och de var med oss även halva lördagen. Men det räknas nästan inte.

Eftersom vi hade varit i Mora och Orsa innan konserten kom vi till Dalahlla en dryg timme innan grindarna skulle öppnas. När vi satt där i bilen och väntade kom det en störtskur och vi hörde åskan mullra tre gånger i närheten. Det var allt lite spännande, det ska jag erkänna. Tänk om de skulle behöva ställa in konserten!

Vi gjorde som vi alltid gjort och började i restaurangen. Där hade de byggt om så vi fick sitta vid ett eget bord, vilket faktiskt var rätt skönt.

Maten brukar vara god men vi tycker nog att det vi fick i år var bäst hittills. Handskalade räkor med kalixlöjrom och syrad grädde till förrätt. Helstekt oxfilé med rödvinssky och potatiskaka till varmrätt. Efterrätten bestod av jordgubb- och rabarberpaj med lime- och flädermousse samt vaniljcurd och havtornsglass. Vi blev väldigt mätta och belåtna.

Mitt i middagen gick brandlarmet. Det var en intressant upplevelse för inte en enda människa ställde sig upp för att gå ut! Jag fråga en i personalen om vi skulle evakuera men fick till svar att det blivit os i köket så vi kunde sitta kvar.

Malenas dotter Beata har varit med, tror det är två år förut. I år stod hon med i programmet och sjöng bland annat Shallow från filmen A star is born och Bara du vill som är ledmotivet i Handbok för superhjältar och Röda masken. Jädrar vilken pipa hon har Beata.

Malena gästades även av några av hennes kollegor i musikalen Så som i himmelen men bäst var helt klart Lisa Nilsson, en artist jag gillat länge men aldrig hört live tidigare. Hon kom in och ägde scenen totalt. Det kändes stundtals som att det var hennes konsert, men på ett bra och naturligt sätt. Efter det här funderar jag seriöst på att åka till Stockholm i höst för att se hennes föreställning Kvinnan som är jag.

Strax innan pausen var slut började det regna och jag var så tacksam över att jag köpt nya regnkläder tidigare på dagen även om det inte öste ner. Tror inte att det åskade något men frågan är om vi hade hört det där i gropen.

Lisa Nilsson avslutade med Himlen runt hörnet innan Malena Ernman tog sitt traditionsenliga bad i gruvsjön. Småblöt, andfådd (efter att ha gått upp för alla trapporna i takt till musiken) men på väldigt bra humör. Det här gör vi om nästa år igen.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Anni sa...

Jag har länge velat åka till Dalhalla och nu övertygade du mig om att verkligen göra det! Den där maten ni fick blev liksom det lilla extra ;-)

Vonkis sa...

Anni
Jag tycker absolut att du ska åka dit! Både för musiken och maten :-)

https://www.dalhalla.se/evenemang/