torsdag, juni 06, 2024

Nationaldagskväll på balkongen

Välkommen till BalkongBloggen 

Två inlägg under samma dag och inget av inläggen handlar vare sig om Melodikrysset eller Ett foto i timmen.  Världen håller på att bli galen.

Nåja. Efter dagens äventyr med kråkorna satt jag i soffan och funderade på om det kunde finnas något på balkongen som kråkorna ville ha, så jag tog mig en titt. Nu är jag i och för sig inte någon kråka, men jag kunde inte se något som skulle få fem kråkor intresserade. 

När jag ändå var där ute började jag fixa lite. Hörnet där den ensamma kråkan hängde har sopats och så ett litet kluster av tre blomman för dagen sattes om till en kruka. Ja, det är nog en för liten kruka men nu blev det så här dör att den ska kunna stå på piedestalen. Går det så går det. Passade även på att sätta min stora pelargon i en stor kruka och så har jag fixat en av balkonglådorna. 

När jag stod där ute och planterade ut några tagetes började det småregna och plötsligt började en regnbåge ta form. Självklart började jag fota men det var då oherrans svårt att få till en bild där hela bågen syntes. Det här var det bästa fotot jag fick till och då fotade jag i femton minuter. 

När jag stod där och fotade kom en kråka, eller kan det ha varit en kaja, flygande in mot balkongen. Jag skrek, den vände i luften. Får för mig att det är värre med kajor så håller tummarna lite för kråkor nu.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Verkligen en fin regnbåge, även om du inte är nöjd med fotot.
Intressant varför kråkorna intresse kommit så plötsligt.
/Marianne

Anni sa...

Hur har det gått sedan då? Duvor, kråkor, kajor - rackarns vad du är poppis!