fredag, april 07, 2006

Vädret i Ö-vik

Att döma av den här bilden så är vädret i Övik inte så härligt idag...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Är det där början på gågatan? Jag blandar ihop städer nuförtiden. Är gågatan i en nedförsbacke, typ? Det var länge sen jag var där...

Vonkis sa...

Vägen som går tvärs över bilden är E4:an. Till höger är söder och norr är till vänster. Till höger i bild ser man lite av OscarGallerian, f.d. Domus. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad den gatan heter.

ÖA-huset (ÖA, Örnsköldsviks Allehanda, är tidningen som publicerar bilden) är "bakom" bilden.

Gågatan har en lite backe, men den är inte så stor att man(jag) tänker på den som en backe.

Kolla här så får du en ganska bra bild över själva gågatan, sett från samma håll som live-bilden i länken, fast en bit längre ner på själva gatan, eller hur jag ska säga...

http://www.vallnet.nu/agent/bild/ornskoldsvik444.jpg

Kirtaniya sa...

Tack för bilden. Jo, minnerna kommer tillbaks. Ja, den sluttar, backe är kanske en överdrift:)

Vonkis sa...

Vad har du gjort i Övik?
Nu blir jag ju helt otroligt nyfiken.

Kirtaniya sa...

Under en del år reste jag runt i Sverige och sålde böcker (Bhagavad-gita, osv), och ett tag kunde jag minnas hur varendaste (nästan) gågata, ICA, Konsum, Post osv såg ut i de flesta samhällen mellan Ystad och Happaranda... Nu har minnena tvinat.

Den första gången jag kom till Ö-vik (Dec 1985) var jag utanför Konsum på Frösön, och de andra dagarna var jag på gågatan (utanför f.d. Domus). Det var kallt, kanske -15-20, men kul.

Kommer fortfarande ihåg en damen på Frösön som 'tvingade' en av hennes kör medlemmar att köpa en BG av mig. Hon var rolig. Typ sådana minnen har jag.

Jag har varit i Norrköping med. Jag tror tom att jag varit i Hagebyskolan och gett föreläsningar under religions timmen för några stackare. Finns det några 9:or där?

Vonkis sa...

Frösön ligger i Östersund, inte i Örnsköldsvik.

Hagebyskolan är en f-9 skola, vet inte om det alltid har varit förskola men högstadiet ska ha varit där från starten.

Kirtaniya sa...

"Frösön ligger i Östersund, inte i Örnsköldsvik."

Ja, du ser... :)

Nu la sig allt tillrätta igen. Tyckte inte att mitt minne stämde med Östersund. Jag har definitivt varit i Ö-vik, flera gånger. Och i Nordmaling, Hörnefors osv, fast nu kommer jag inte ihåg hur det såg ut där. Får för mig att de har en fin gammal träkyrka i Hörnefors men, som sagt var...

I Bollstabruk var jag på ett konstsimsläger, och i Kramfors (jag tror det var vid Lövvik) var jag på ett scoutläger. Mkt mygg och knott.

Jag kan ju också ha varit i Hageby centrum...