tisdag, december 26, 2006

Mycket blir det

Välkommen till resebloggen

Det har verkligen inte blivit mycket bloggande sedan jag lämnade Norrköping. Det har varit fullt upp hela tiden.

Resan upp till Ö-vik var rätt...spännande...

Det här blir långt så håll i er.

Det var inga problem att åka från Norrköping till Stockholm, det var på den andra etappen som problemen började.

Det var väldigt många som skulle åka norröver med ybuss, fem bussar närmare bestämt, så vid utgången hade de satt upp en lapp på vilken det stod hur de olika busarna åkte. En skulle gå direkt till Sundsvall, en direkt till Ö-vik och så vidare. Nu skulle ju jag kliva av i Bjästa, så jag skulle åka med buss nummer fyra. Naturligtvis skulle den åka in i alla mindre orter efter vägen, Gallsäter, Ullånger, Docksta och så vidare.

Redan när bussen rullade ut från terminalen och chauffören presenterade sig anade jag vart åt de barkade. Han hade nämligen blivit extrainkallad för att köra och hade aldrig kört buss norr om Rotebro. Det verkade sannerligen lovane. Efter fem mintuters restid fick han dessutom veta att han var tvungen att göra en exrta sväng till Upplands Väsby för att hämta upp två passagerare. Det ringde en väldans massa in chaufförens mobiltelefon unfer hela resan. Ybuss verkade inte ha så där väldans bra koll på läget.

Bussen skulle inte göra något matuppehåll utan det var servering ombord. Tyvärr hade inte Ybuss så många bussvärdinnor i tjänst i fredags så vi skulle göra ett stopp för att hämta upp hon som hade fikat. Sagt och gjort. Vi stannade till på Hakke Gård för där skulle tjejen som jobbade byta till vår buss. Grejen var bara den att vi fick vänta i 30 minuter på henne. Vi vänta i 30 minuter på ett ställe som sålde smörgåsar, snacks och dryck på en tjej som skulle sälja smörgåsar, snacks och dryck... Dessutom stannade vi på ett ställe vi inte skulle ha åkt in på. Sedan skulle tjejen av i Hudiksvall, ytterligare ett ställe som vi inte skulle stanna på. Smidigt värre det här.

Visst ja, filmen, jag får ju inte glömma att berätta om filmen!

Vi fick se en väldans bra film. Den hette "Öppen brasa". Nu undrar ni kanske vad det var för en film. Jo, det är en film som visade en brasa i en öppen spis. Måste säga att filmen var en positiv överraskning, den innehöll både värme(självklart), humor (var rätt skrattretande att se på) och spänning (hur länge skulle brasan kunna brinna utan att det hände något med vedträna). Tack och lov var det en kille som hade med sig lite dvd-filmer så vi fick titta på "Master and Commander". Problemet var bara att dvd:n var aningens stätkänslig, så filmen hoppade lite och den började om ungefär fem gånger. När den så småning om var slut hade det gått inte fullt 90 minuter, filmen är egentligen 138 minuter lång. Och inte fick vi veta hur det gick med brasan heller...

Så småning om närmade vi oss Gnarp och där fick vi en ny chaufför. Han som hade kört oss dit upp skulle följa med till Sundsvall, vänta på att bussen skulle komma tillbaka och sedan köra tillbaka till Stockholm. Återigen skulle vi alltså stanna på ett nytt ställe. Men chaufförerna kom överens om att stanna vid casinot för att slippa köra in till busstationen. Gejen var bara den att de där två extrapassagerarna vi hämtade upp i Upplands Väsby skulle av i Sundsvall.

Vilket bök.

Men de där två extringarna kom överens med chauffören att de kunde kliva av på en liten sidoväg. När de var avsläppta och vi precis var påväg att komma på motorvägen igen var det någon som ropade bak i bussen "Kan vi stanna, det är någon som inte mår så bra här!"

Det var en kvinna som hade spytt ner sig och så var hon inte kontaktbar. Så det blev till att ringa efter ambulansen. Senare fick vi veta att allt hade gått bra. Hon hade fått insulinkänning men skulle troligtvis få fira julen hemma med sina anhöriga.

Efter det hände det faktiskt inget mer på vår bussfärd, så klockan 21:30, 65 minuter efter utsatt tid, kom jag så äntligen fram till Bjästa.

Trött

Hungrig

Kissnödig

Så, det var min hemfärd det. Jag hoppas att ni orkade läsa allt. Nu är Snapphanar slut så jag får fortsätta att se "Sagan om Kungens återkomst" på fyran. Sedan ska jag läsa i mina favvisbloggar och kolla vad folk har haft för sig.

Ha det gott.

10 kommentarer:

PGW sa...

Det där låter som en Sällskapsresan-film nästan :-)

Maria sa...

hej vonkis! hoppas du har haft en bra jul! du, jag funderar på att radera mariarörelsen (eftersom det inte går att byta till nya blogger med den som den är nu, och eftersom vi inte riktigt verkar ha ork/tid/idéer nu ändå). vad tycker du?

Anonym sa...

Puh, vilket strul. Men underhållande resa iaf *flin*

Bloggblad sa...

Ojoj. Snacka om resa... det gamla tyska talesättet stämmer verkligen här, wer eine Reise tut, hat etwas zu erzählen.

Bambi sa...

Efter den här berättelsen, tänker jag aldrig mer åka buss!! Hoppas resten blev bättre :-)))

Anonym sa...

Jag hoppas att du kommer hem!!!!!

Anonym sa...

Jösses vilken resa!! Buss är sällan roligt att åka långt men detta verkade värre än vanligt. Kommer du från Bjästa?

Anonym sa...

Varför jag frågar: När jag gick kyrkans grundkurs i Mellansel ifjol träffade vi en del kyrkfolk som jobbade i Bjästa.

Vonkis sa...

Eva
Jag kommer från Köpmanholmen som ligger 6 kilometer från Bjästa. Men jag har jobbat som barnledare i kyrkan hemma och då höll vi till i församlingsgården i Bjästa. Vad kul att du träffade Bjästafolk. Världen är sannerligen inte så stor.

Anonym sa...

Nej verkligen inte! Vi var runt i en del kyrkor däromkring. Så var vi ute på Högbonden några dygn i storm och regn. En vacker del av landet du kommer ifrån!