fredag, mars 27, 2009

Inför Eurovision song contest, del ett

Välkommen till EurovisionsBloggen

Har börjat att lyssna på de tävlande bidragen i Eurovision Song Contest 2009, ni vet, den där tävlingen som avgörs i Moskva i år.

Först av allt måste jag säga att loggan är sjukt snygg, lite som en fågel Fenix.

Tyvärr bökar svt's hemsida för mig och stänger bara ner när jag lyssnat en stund, oavsett om jag lysnar på firefox eller explorer så den här första bedömningen gäller bara de fem bidrag som redan är klar för finalen 16 maj.

Frankrike
Patricia Kaas - "Et s'il fallait le faire" (Och om det måste göras)
Det låter som det brukar göra i Frankrikes bidrag, elegant och lite tråkigt. Mitt i tycker jag dessutom att det låter som en fransk film. Tyvärr händer det inte så mycket i låten.

Storbritannien
Jade Ewen - My time
En riktig dussinballad som handlar om att de tär hennes tid nu. Måste hon se så lidande ut då? Och allt det där stönande i slutet av varje stråf...

Ryssland
Anastasiya Prykhodko - "Mamo" (Mamma)
Utseendemässigt påminner Anastasiya lite om Sarah Löfgren, hon som var med i Fame Factory. Låten är dramatisk och det är kul med lite traditionella toner. Jag hoppas Anastasiya sjunger på ryska i finalen för det brukar inte låta något vidare är ryssar sjunger på engelska om de inte behärksar det fullt ut. Numret är verklgien avskalat om man jämför med det Dima Bilan gjorde i Belgrad ifjol.

Tyskland
Alex Swings & Oscar Sings - "Miss Kiss Kiss Bang
Påminner om Frauen regier'n die Welt som tävlade 2007, fast med mer umpaumpa, och så är det lite Lou Bega i den. Men mest stör jag mig på att sångaren inte rakat bröstet ordentligt.

Spanien
Soraya - "La noche es para mi" (Natten är för mig)
Först tänkte jag på Marie Serneholts låt och framförande men släppte det rätt snart. Sångerskan har ingen inlevelse och dansar mest med händerna.


Find baby Thor Wang
National center for missing and exploited children

7 kommentarer:

Bloggblad sa...

Du är en sann entusiast! Loggan är vrålsnygg! Men jag vet inte om jag kommer att lyssna på alla i förvägslyssningar - nej, inte nån blir det nog. Men kanske att jag ser Det Stora Spektaklet ändå. Fast det är inte ens hälften så kul som de svenska uttagningarna.

Vonkis sa...

Bloggblad
Ja, det kan nog inte undgå någon som tittar in här ibland att jag fullkomligt ÄLSKAR Melodifestivalen och ESC. Jag kommer lyssna på alla låtar inna, se införprogrammen och självklart även se båda semifinalerna och finalen... Man skulle kunna tro att jag är Christer Björkman.

Anonym sa...

Känns som mànga starka làtar i àr. Tror inte Sverige kommer att gà bra! Det som slàr mig är att det är mycket modern musik i àr, som man skulle kunna höra spelas pà radion... Känns som om alla fattar utom Sverige! Jaja...

Heja Grekland o mànga, mànga fler...
/Miyala

Anonym sa...

Skulle förresten ha tagit en annan sàngerska till SB`s làt! Sjunger inte alls vidare bra tycker jag!

Tur att du har en nästan lika stor fanatiker i mig... ;)
Kram kram/Miyala

Vonkis sa...

Anonyma Miyala
Men det är för mycket ballader, snart kommer fler omdömen från mig.
Tyvärr handlar det ju inte alltid om att vara bra i ESC utan lika mycket om att stå ut så vi ska nog inte räkna bort Malena helt, än i alla fall...

Vonkis sa...

Anonyma Miyala
Nej, hon är ingen höjdare men det skulle nog behövas en sjutusan till artist för att den låten ska bli bra å andra sidan.

Anonym sa...

Har du sett hur dàlig kritik la voix har fàtt fràn andra länder pà youtube?!! Dom undrar vad vi hàller pà med, förväntade sig mer av Sverige! Varför, VARFÖR, skickade vi inte ALCAZAR:(
/Miyala