torsdag, mars 19, 2009

Släpp fångarna loss det är vår!

Välkommen till LivsBloggen

I onsdags blev New Mexico den 14e delstaten i USA att avskaffa dödsstraffet. Det verkar som anledningen till avskaffandet är att systemet inte garanterar att inga oskyldiga döms till döden. För någon vecka sedan hörde jag att flera delstater i USA funderar på att avskaffa dödsstraffet men inte för att det är inhumant, utan för att det är för dyrt, fångar på death row kostar betydligt mer än ”vanliga” fångar och det är ju kristider…


Find baby Thor Wang
National center for missing and exploited children

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är det för del på dötsstraff egentligen? Har man mördat förkänar man att dö själv också. Så typist oss svenskar att vara så där blödiga och tycka synd om mördare.

Andelieb sa...

Anonym: Och att döda en mördare är inte mord? Two wrongs don´t make a right...eller hur är det man säger?

Bloggblad sa...

Fast jag är väl ännu tuffare som tycker att det vore rätt skönt att få dö i stället för att tillbringa många år i ett hårt fängelse... så i mina ögon är dödstraffet lindrigt.

Den som mördat/våldtagit/kört ihjäl nån rattfull och förstört för många... den är snart ute ur fängelset, medan de som är drabbade ska leva med sitt trauma hela livet.

Därmed är jag inte FÖR hårdare straff, jag är FÖR att man lär föräldrar fostra sina barn så att de inte växer upp till våldtäktsmän och mördare. Vi ser tidigt i skolan vilka som är på glid, men innan nåt hänt kan man inget göra... och sen är det för sent.

Killen här i stan som slog ihjäl en 90-årig dam hade vi i skolan här, och vi märkte redan då han var 10 år att det var nåt galet... men en hann dö ... Skolan kan inte fostra trygga barn, det är föräldrarnas sak.

Tankevågor sa...

Jag kan inte förstå att man kan ha dödsstraff. Att man kan bestämma att det skulle vara "rätt" att ta någons liv?!
Med det vill jag inte säga att jag är blödig och "tycker synd om" mördare. Nej inte alls men att ta en mördares liv tjänar ju inget till.

Tyvärr måste jag hålla med Bloggblad att vi i skolans värld kan se vilka som det skulle kunna bli så att det blir problem för i framtiden...
Vi försöker göra det vi kan men om inte föräldrar finns som klarar sina barn så är det svårt...

Vonkis sa...

Anonym
Många har redan svarat bra här så jag säger bara, håller med föregående talare.

Andelieb
Exakt!

Bloggblad och LondonGirl
Precis vad jag så har jag argumenterat, att man nästan "kommer undan" när man avrättas, ma nkan gott få sitta och fundera över vad man ställt till med.

Och det där med skolan. När ska myndigheter, och rektorer, börja lyssna på varningssignaler från skolpersonalen? Jag har inte jobbat som lärare särskilt länge men har redan stött på elever som det inte ser så lovande ut, några av de tidigaste exemplen har redan "blommat ut" men blir personalen lyssnad till? Nej då, Vad vet väl lärare om barn...