söndag, mars 15, 2009

Melodifestivalen 2009 FINAL!!!

Välkommen till MelodifestivalBloggen

Så, vad tycker jag då om gårdagskvällens prestationer? Jo, så här...

Måns Zelmerlöw - Hope & Glory
Guldtightsen kändes som en förbättring i tjejernas outfit och låten är ju helt ok men den kändes inte som en vinnarlåt och så tycker jag att den påminner för mycket om Hero.

Caroline af Ugglas - Snälla, snälla
Caroline hade helt klart kvällens bästa inlevelse. Hade hellre sett den som vinnare än Malena Ernman. Snälla, snälla kommer garanterat snurra en hel del på radion det här året.

Agnes - Love, love, love
Innan Agnes skulle sjunga satt vi och sa att hon aldrig skulle klara av att åka till Moskva för att hon nervös men tji fick vi! Hon kändes betydligt mer avslappnad igår och utstrålade något helt annat än förra gången. Tråkigt bara att låten dör i refrängen.

H.E.A.T. - 1000 miles
Sångaren, med sitt lockade hår och allt, kan helt klart sjunga, har en skön röst att lyssna på men låten...ingen av mina favoriter. 

Emilia - You're my world
Mias kommentar var att You're my world säkert skulle gå bra i Frankrike och det kan nog stämma. Igår kändes Emilia mer avslappnad på scenen och hon lekte mer med kameran. Kul att se.

ALCAZAR - STAY THE NIGHT
Ja, det här var ju enligt min mening kvällens bästa framträdande Jag kan inte sitta still när jag hör Stay the night och ännu svårare blir det när jag ser glädjen som bara sprutar från Tess, Lina och Andreas när de står på scenen. Överhuvudtaget kändes deras framträdande som det mest...kompletta är nog ordet jag söker. Färgerna går igen med allt, slutet, discobollarna, trummorna, kläderna, ja, jag älska ju som sagt det här. Sedan undrr jag om Andreas jacka var blingad på ryggen förra gången också.

Sarah Dawn Finer - Moving on
Ett annat bidag som känns välgenomtänkt. Låten är mäktig och jag vi blev förvånad allihop när Sarah Dawn bara fick ettorna från tittarna. En fråga här med, har Finers mick varit guldig förut?

E.M.D. - Baby goodbye
Det här är ett annat bidrag jag inte riktigt förstår mig på men men. Draget att slänga av sig hattarna var smart men rosorna i slutet, det bl för slekigt för mig, lite för Ill Divo om ni förstår hur jag menar. Att E.M.D. fick mer tittarröster än Måns förvånade oss.

Sofia - Alla
Fyra trummor på scenen och ändå hörs de inte mer i låten Hade det varit trummor som i exempelvis Ruslanas Wild dances hade jag förstått tanken med att ha dem där men nu...

Molly Sandén - Så vill stjärnorna
Att Molly sjunger den här låten känns lika avigt som att en 10-åring skulle sjunga My way, eller som när Amy Diamond sjöng What's in it for me... Låten gör inget för mig och vi som tittade var rörande överens att den är intetsägande och med allt för många klyschor intstoppat som i en korv. Tänk om BWO hade varit med istället för den här... Nej, jag är inte bitter.

Malena Ernman - La Voix
Jag fattar inte grejen med den här heller. Flest tittarröster, nej, jag fattar ingenting. Det jag kan säga om uppträdandet igår är i alla fall att Malena, som rätt många igår, kändes mer avslappnad i finalen i sin delfinal. Tyvrr kändes det som at Malena försvann någonstans bland allt ljus och dansarna men sjunga kan hon. Och visst påminner hon lite om Sofia Källgren.

Juryrösterna
Intressant att det var så många olika bidrag som fick dela på jurygrupperna tolvor. De enda som fick mer än en tolva av de svenska jurygrupperna var H.E.A.T. och Måns. Malena fick sin enda tolva från Norrköpingsjuryn, hmm får nästa kolla med Tilling hur de tänkte där. De enda som inte fick några tolvor var Agnes, Sofia och Molly. och de fick inga röster från svenska folket heller. Molly fick inte en enda poäng från den svenska juryn, de två poängen hon skrapade ihop kom från Internationella juryn. Jag säger det igen, obitter som jag är. Tänk o BWO varit i final istället för Molly...
Sedan måste jag ju säga att "komikerna" som presenterade rösterna var, så där. En del var rätt roligt, som Måns men andra kändes bara väldigt krystade.

Tittarrösterna
Det som förvånade oss mest igår var att Sarah Dawn Finer bara fick 12 poäng av tittarna, trodde hon skulle få mer, det trodde vi även att Måns skulle få men kanske kändes han framträdande för kliniskt? Vi var inte de enda som var förvånade. Tråkigt var det också att Alcazar fick färre röster än E.M.D. från tittarna. Jag menar, E.M.D...

Petra Mede
Som vanligt väldigt bra, jag garvade flera gånger men roligast var ändå Tingaling, den ryska remixen. Den skulle vi kanske ha skickat till Moskva?

På det stora hela en helt ok final. Det var länge sedan det kändes så öppet om vem som skulle vinna och det var verkligen roligt och i år var det ju tittarnas favorit som tog hem hela tjotaballongen och det kan man väl inte säga så mycket om.


Find baby Thor Wang
National center for missing and exploited children

3 kommentarer:

Andelieb sa...

Jag lyckas inte hitta hur internationella juryn röstade någonstans. Vilken fick högst poäng där?

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Andelieb
1p La voix
2p så vill stjärnorna
4p You're my world
6p Hope and glory
8p Alla
10p snälla, snälla
12p Moving on