lördag, mars 13, 2010

Vad är skillnaden?

Välkommen till FrågeBloggen

Jag är ett stort frågetecken när det gäller det här med att riksdagen har beslutat att det som hände i det Osmanska riket mellan åren 1915-1923 var folkmord.

Har kollat hur FN definierar folkmord och nu undrar jag vad det är som gör att det som händer i Israel-Palestinakonflikten inte räknas som folkmord?

Läs mer
Om definitionen av folkmord
FN BBC News DN

om riksdagens beslut
Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Expressen Expressen Expressen Dagen SvD SvD DN

Om Israel-Palestina
Aftonbladet DN SR


Dagens FRA:are – download torrent Piracy Jihad Jane
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

13 kommentarer:

B-O Gavne, Vasteras sa...

-FOLKMORD! ...är inte sånt också när man benämner kommun för STAD!
T.ex. att man benämner Stockholms och Västerås kommuner för Stockholms respektive Västerås stad! Alltså i förhållandet att ju våra kommuner innefattar, både stadsboende människor och landsbygdsboende. Och med att man ju inte kan benämna landsbygd för stad. –Och med att benämna kommunen för stad, utesluter man ju de invånarna som bor på landsbygden.
.
Ni vet som vi svenska folk har kommit överens om, lagtecknat, att våra lokala politiska samhällen av invånarna, alltså våra kommuner Sverige runt, benämns just KOMMUN. Att vi med denna s.k. kommunreformen 1969, vill ytterligare hävda demokratin, att alla människor är lika värda.
Och visst finns också städerna, med deras gator, höga hus och dålig luft, där kommunen är samhällsgemenskapen av invånarna i kommunområdet.

Vonkis sa...

B-O Gavne
Jag brukar faktiskt ta mig tid att svara på de kommentarer jag får men det här vara bara konstigt.

B-O Gavne, Vasteras sa...

1: Förhållandet är folkmord.
2: Vi svenska folk har kommit överens om, lagtecknat, att våra lokala politiska samhällen av respektive invånare, alltså våra kommuner Sverige runt, benämns just kommun.
3: I t.ex. Stockholm och Västerås, benämner vissa individer respektive kommunförhållandena för Stockholms respektive Västerås stad.
4: Man kan inte benämna landsbygd för stad.
5: Som man alltså inte kan benämna landsbygd för stad, utesluter, nervärderar dessa som benämner kommun för stad, de kommuninvånare som bor på kommunområdets landsbygd. ..sådant nervärderande, uteslutande, som också hände sig 1930, -40; som sedan utvecklades ända till gaskamrarna.
6: …är inte sånt uteslutande av kommuninvånare likt folkmord?

… vad är det som är något konstigt med detta, som jag redovisar i mitt inlägg här ovan 9:19 em?

Mathias sa...

Det är nog 100% klart och koncist för någon som suttit på SSS i Växjö några år, men för oss vanliga dödliga så du och flyger på ett helt annat plan.

Du jämför alltså folkmord/gaskamrar med att kalla en kommun för stad. Som min farfar skulle sagt: "Man tar sig för pannan."

B-O Gavne, Vasteras sa...

JAG FÖRSTÅR MATHIAS här ovan 12:37 em!
Jag förstår, på vad jag har fått erfara …för en tid sedan, några decennier sedan. Då vår familj upplöstes och frågan om vårdnaden om våra barn blev aktuell. –Och jag hade bara att konstatera hur myndighetspersoner uppträdde, FULLSTÄNDIGT utanför vad lag skriver. T.ex. det helt grundläggande i sammanhanget, att båda föräldrarna –utgångsmässigt- är lika värda som barnens föräldrar. -Där jag som karl inte värderas mer än vatten.
Å så hela denna historien som följde, med slutpunkten att jag uppträde som åklagare, Ni vet som vi svenska folk har kommit överens om, lagtecknat, att vem som helst kan anmäla någon till ansvar för brott. …och domstolarna lekte med mig där inför skranket! ..och ag som hade trott att Sverige var ett rättssamhälle där lagd lag gäller. –Då VEEEEET man, att i också Sverige, som t.ex. i Kina, i Somalia, är allt möjligt. Även om, kanske dessa stads snackarna, just nu inte har planer på att också bygga gaskamrar.
.
Men ta frågan, -varför vill man benämna sin kommun för stad? …naturligtvis! Att man hävdar att stadsboende människor är nått finare; än landsbygdsboende. Räcker inte detta för också Mathias att reagera? ..mer än att bara ta sig för pannan.

Mathias sa...

Jag ifrågasätter inte något du skriver, men jag ser verkligen inte någon som helst koppling till bloggposten från Vonkis som gäller folkmordet i Turkiet och som härleder henne till konflikten i Israel.

Jag ber om ursäkt men jag tar mig fortfarande för pannan och undrar hurvida detta är rätt plats för dina diskussioner. Vill du lyfta fram frågan för fäders rätt eller för landsbygdens bevarande eller svenska domstolars fel eller...

B-O Gavne, Vasteras sa...

-JA JÖSSES!! Denne mörkmannen signaturen Mathias här ovan.
….men ju också! som i Tyskland då Adolf Hitler drog fram och entusiastmerade det tyska folket för sina idéer, det gick bara, knappt! inte att få folket att se, det som ändå kunde ses, …denne Adolf Hitler som vi idag känner till. Och alltså utan att folket lyssnade. Men för att nu den turkiska säkerhetstjänsten, Milli Istihbarat Teskilan …som väl är den enda som, förutom Mathias och jag, fortfarande är kvar här på denna bloggen? Vill jag få peka att, …det finns ändå lite vett i Sverige även om vi inte är många. Och! som synes, att Sverige behöver hjälp med att, precis som i Tyskland 1921, få stopp på en liknande utveckling.

Anonym sa...

B-O: Jag fattar inte vad det är du vill få fram och hur du får ihop det med Vonkis inlägg. Men du verkar ju ha mycket på hjärtat så varför inte starta en egen blogg?
/Mathias fru

B-O Gavne, Vasteras sa...

INTE HELLER …är det Mathias -här längre ovan- hans fru, som benämner sig
-här ovan- för Anonym????? Och som jag alltså inte når med budskapet om svenskt folkmord till mörkkvinnan Vonkis funderingar på folkmord på armenier. –Ja strunt i de´, huvudsaken är ju att turkiska säkerhetstjänsten –som i dessa dagar lusläser allt vad som uttalas om Turkiet- helt säkert förstår, till att turkiska regeringen blir införstådd, till att svenska regeringen tvingas att inse, nazismens existens i de kommunala samhällsförvaltningarna i Sverige.

Anonym sa...

Själv MÅSTE jag få dela en koppling som så naturligt dyker upp när jag läser B-O Gavnes inlägg. Föreställ dig öppningsscenen i kultfillmen "Iceage" där den ene karaktären berättar en gripande historia för en till synes intresserad mobb. Efteråt ges möjlighet till reflektion och kameran sveper över lyssnarna som i tur och ordning ifrågasätter handlingen. Helt oväntat, i vad man kan kalla vändpunkt, utbrister någon - "Ibland kräks jag". Så kan det gå när referenserna är olika!
A-M Salomonsson K-Holmen

Anonym sa...

B-O: Det finns ingen mening med att försöka förstå dig då du uppenbarligen inte är intresserad av en diskussion utan kommer istället med inlägg som inte svarar på några frågor. Du ägnar dig även åt personangrepp, vilket i ärlighetens namn inte är en lyckad taktik om du vill föra fram dina åsikter, i alla fall om du förväntar dig att andra ska lyssna.

Nu kan du raljera bäst du vill för av mig får du inga mer svar. Jag har roligare och viktigare saker att göra än att försöka kommunicera med någon som inte är intresserad av kommunikation. Ha ett bra liv.

/Mathias fru

Mathias sa...

Tyvärr BO, din gamle brunvänster, när du kallade mig mörkerman så är du långt utanför redlighetens gränser och jag tycker du borde lära dig veta hut!

"Diskussionen" är härmed avslutad för min del.

Anonym sa...

Utförlig förklaring: http://www.youtube.com/watch?v=Oip6e_8lltM