söndag, augusti 22, 2010

Vilka mandat ger bibeln?

Välkommen till FrågeBloggen

Ställde de här frågorna till en anonym skribent i ett tidigare inlägg men fick aldrig något svar. Ställer dem igen nu med anledning av biskopsvalet i Växjö.

Vad finns det mandat för i bibeln?
Finns det mandat i bibeln att viga par som inte är troende?
Hur mäter man tro?
Hur vet man att det är Gud och inte djävulen som har fogat samman ett par?

Läs mer
Dagen Dagen Barometern Världen idag Smålandsposten

FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jomen... det "ser man på frukten" som det så fiint heter! Eller? Ska höra med "Chefen" - är ju anställd!
/annie

Anonym sa...

Jomen... det "ser man på frukten" som det så fiint heter! Eller? Ska höra med "Chefen" - är ju anställd!
/annie

Andelieb sa...

Annie: Då kommer följdfrågan. Vad är frukten i dessa fall?

Knepiga frågor du ställer, Vonkis. Sedan har vi ju mig och min make där den ena är troende och den andre inte är det. Hur blir det där?

Anonym sa...

Kärleeeeken är frukten! Tror jag ialla fall!
/annie
(har inte hört med "chefen" än dock)

Andelieb sa...

annie: Nu blev det förvirrat. Mäter man tro i kärlek? Hur mäter man förresten kärlek?

Och innebär det att de par som skiljer sig egentligen var sammanfogade av djävulen? Låter inte riktigt rätt i mina öron, jag ser fram emot att höra vad "chefen" säger.

Anonym sa...

Andelieb - som svar på en av delfrågorna "Hur vet man att det är Gud och inte djävulen som fogat samman..." - skrev jag att det ser man på frukten/kärleken. Gud är kärleken tror jag. Och tron och kärleken är väll alltid subjektiv - så därför omätbar och alltid beroende av varandra.

Så tror jag! Hej å hå! ;)

skoggie sa...

Tillhör lesbiska par ofta överklassen eller medelklassen?!!! Vad kommer detta ifrån? Ju bättre man har det ekonomiskt, desto större risk för att vara gay alltså?...;) hihi.. intressant.

Tro kan inte mätas och inte heller värderas. Jag kan tycka att det är rimligt att man skiljer den juridiska biten från den kyrkliga/kristna vad gäller giftermål. Så är det i många länder. På så sätt skulle nog inte okristna gifta sig i kyrkan. Vissa gifter sig ju i kyrkan för att det är en fin lokal och blir stämningsfullt utan att de känner något inför kristendomen. Sedan är det skillnad på att inte känna en väldigt stark tro och att vara ateist. Man kan vara otrygg i sin tro på grund av olika saker. För den skull kan man ha rätt till en kyrklig vigseln kan jag tycka så länge man inte tar avstånd från tron. Det kan ligga ett intresse i att visa en öppenhet mot människor som fortfarande söker sig fram och en välvilja att låta gud välsigna dessa. Jag är dock medveten om att vissa kan ta anstöt av detta.