torsdag, oktober 21, 2010

Survival of the dead

Välkommen till FilmBloggen

Det blev lite zombiefilmer i helgen.

Först såg jag Survival of the dead av George A. Romero.

Filmen utspelar sig till stor del på en ö i norra USA där ättlingar till två irländska släkten är osams över hur man ska hantera zombiefrågan. Ska man skjuta dem eller fånga in och lära dem att äta djurkött?

Det är bara att inse, Romero gör inte zombiefilmer som jag gillar. Jag vill ha zombies som är livsfarliga, irrationella och snabba när de känner doften av människokött. I Survival of the dead är zombierna så långsamma att ett barn skulle kunna gå ifrån dem. Inte är de farliga i närkamperna heller, det är bara att ta ett strypgrepp på dem eller att hålla om dem så är de oskadliggjorda. Inte i min smak alltså.

Dessutom störde jag mig på att det var så tydligt när det var tänkta att det skulle bli spännande. Ett exempel är när en av karaktärerna ska gå ut och hämta vatten och måste gå genom en skog. Helt plötsligt tar han på sina fickor och säger "Nej, jag glömde pistolen". Zzzzz

Jag blev så besviken på Survival of the dead att jag inte kunde se den andra filmen utan lånade om och såg den dagen efter.

Trailern hittar du här.

Läs mer
IMDB Zombie.bloggagratis.se


FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Inga kommentarer: