tisdag, oktober 19, 2010

I love you Phillip Morris

Välkommen till FilmBloggen

Har sett lite film helgen som var och här kommer ett litet omdöme på en av dem.

I love you Phillip Morris är en film om vad som kan hända när man är beredd att göra vad som helst för att få vara med den man älskar.

Filmen börjar med att informera om att jo, det här har hänt på riktigt, på allvar. Och med tanke på hur osannolikt en stor del av handlingen känns så kan en sån där förtext behövas.

Steven Russell lever ett vanligt amerikanskt familjeliv i en sömnig småstad. När han råkar ut för en bilolycka bestämmer han sig för att sluta leva i en lögn och att alltid göra allt för att bli lycklig. Så han kommer ut som gay, lämnar familjen och flyttar till Miami. För att finansiera sitt nya mer extravaganta liv ägnar sig Steven åt en mängd bedrägerier. Han åker fast, hamnar i fängelse och möter där sin livs kärlek, Phillip Morris. En rad omständigheter gör att Steven förflyttas till ett annat fängelse och han och Phillip skiljs åt och Steven gör allt, verkligen allt, för att rymma och komma tillbaka till sin kärlek.

Om man bara ser trailern är det lätt att tro att I love you Phillip Morris är en vanlig komedi med Jim Carrey som ramlar och gör grimaser. Det är det inte. Visst, man skrattar både här och där men filmen ger väcker även en del frågor, som hur långt får man gå för att säkerställa sin egen lycka?

Naturligtvis är det svårt att fånga ett helt livsöde på det utrymme en film ger men i I love you Phillip Morris har man lyckat få till väldigt snygga övergångar så tidshoppen kommer inte i vägen.

På det stora hela var det här en bra film som jag absolut rekommenderar men som sagt, förvänta dig inte en typisk Jim Carrey film, den här ligger närmre The Truman Show.

Trailern hittar du här.

Läs mer
IMDB DN SvD GP TV4 Expressen Expressen Aftonbladet Aftonbladet QX QX


FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Maud sa...

Det lät onekligen som en intressant film!

Vonkis sa...

Maud
Det var det också. Rekommenderar den varmt.