torsdag, juni 23, 2011

Första semesterdagen

Välkommen till SemesterBloggen

Igår hade jag min första semesterdag för den här sommaren och om jag får säga det själv, och det får jag ju så klart, så var det en väldans bra semesterdag.

Redan klockan sex vaknade jag av bara farten, men då hade jag sovit i närmare tolv timmar så det gjorde inte så mycket. Pulade på här hemma innan jag gick hemifrån.

Första sommarläsningen, del sex i Charlaine Harris serie om Sookie Stackhouse, Definitley dead. Ni som förljer med i serien True Blood, tyvärr måste ni vänta till efter sommaraen innan SVT visar säsong tre, säsong fyra börjar på söndag i USA.


Kom till Carl Johans park vid halv åtta och satt där i solen och läste i ungefär en och en halv timme. Wunderlicht!

Sedan drog jag in till stan, till FHUNs lokal närmare bestämt för att träffa våra deltagare innan det var dags för att strosa runt bland affärerna.


Efter några timmar i centrum var jag tillbaka i lokalen och det var väl för väl, för strax efter att jag kommit dit öppnade sig himmelens alla portar och släppte ut en massa vatten som tydligen ville komma ner.

Och nu blir det plötsligt modeblogg av det här. Hittade ett härligt nagellack, O.P.I Texas (Big hair...big nails, T22) på en sån däringa provkarta men tror ni att den fanns i affären? Icke. Fick leta runt en del i lite olika affärer innan jag hittade en flaska


Så här ser det ut efter det första lagret. Ni behöver inte lägga märke till mina inte allt för vackra fingrar. Inte heller behöver ni se att nagellacket jag målade på för en vecka sedan ligger kvar under det nymålade.


Tredje lagret målat och klart. Gillar färgen skarpt. Men. Nästa gång ska jag ta bort gammalt nagellack innan jag börjar måla på nytt. Och låta lacket torka mellan varven.

Tålamod Vonkis, tålamoood.

Nu hoppas jag att ni inte tror att min första sensommardag slutade där, för det gjorde den inte.

När regnet slutat drog jag till stan, den här gången med Ki, vi hann med både garnköp och fika/sen lunch innan jag avvek till dagens enda i förväg inplanerade aktivitet. Bio med kollegan K.

Den andra biobiljetten från jobbet skulle avverkas. Vi såg Pirates of the Caribbean: On stranger tides. En helt ok film.

Så, där har ni den. Min första semesterdag!

Alldeles underbar var den, bara så ni vet.

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Elisabet sa...

Hoppas att de flesta av dina semesterdag blir lika underbara!

Jag har MIN första semesterdag i dag (egentligen komp.dag).

Elisabet sa...

Ska vara "de flesta av dina semesterdagar!!!"

Vonkis sa...

Elisabet
(egentligen har jag också kompledigt nu, semestern är fyra veckor, övrig ledighet är övertid från läsåret.)

Andelieb sa...

Låter underbart! Rätt åt dig ;)