onsdag, juni 01, 2011

Vill och vill

Välkommen till KungaBloggen


Det är rätt intressant att följa hur tidningarna rapporterar om det som händer runt kungen just nu. Hur några av dem (läs Aftonbladet och Expressen) börjar avkräva politiker på svar de egentligen inte kan ge.

Som det här med att granska kungen och hovet.

Det spelar ingen roll hur mycket vare sig Lars Ohly eller Fredrik Reinfeldt kräver, eller inte kräver sanningskommissioner och diverse utredningar. Enligt lagen kan inte kungen granskas.

Hans ekonomi och förehavanden ska hållas dolt.

Och han kan inte ställas till svars för OM han begår några lagbrott.

8 § Konungen eller drottning som är statschef kan inte åtalas för sina gärningar. En riksföreståndare kan inte åtalas för sina gärningar som statschef. Lag (2010:1408).
....Regeringsformen

Då är det rätt ointressant med rubriker om att Reinfeldt inte vill granska kungen. Det spelar ingen roll vad han vill, någon granskning kan ändå inte bli av. I alla fall inte så länge det inte sker någon grundlagsändring, och då krävs det endera beslut i KU eller två beslut i riksdagen, med ett riksdagsval i mellan.
http://www.blogger.com/img/blank.gif
Läs mer
Aftonbladet Aftonbladet Expressen Expressen SVT DN

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Kalmar Julian Assange
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

5 kommentarer:

Batti sa...

Hade varit skönt med en president som hade kunnat avsättas eller inte väljas om. Nu sitter vi där vi sitter med en nolla, som inte går att avsätta, som statschef. Grattis Sverige och alla rojalister...

Vonkis sa...

Batti
Sannerligen!

Channal sa...

Vad jag är trött på detta snaskeri ang kungen i kvällstidningarna! Folk älskar att gotta sig i sådant! Det vet väl alla att de tidigare kungar har varit riktiga bockar allihopa! Inget nytt! Lämna kungen o Silvia ifred och låt dem gå i familjeterapi och låt Victoria o Ockelbomannen ta över =)

Vonkis sa...

Channal
Eller låt oss avskaffa monarkin och förpassa den till sagornas värld, där den hör hemma.

Anonym sa...

Och alla är vi lika inför lagen...not!