lördag, april 28, 2012

Det finns folk till allt

Välkommen till FolkBloggen

Tidigare idag flippade jag runt bland kanalerna för att se om det fanns något bra att titta på. Jag hamnade på Kanal 9 där BBC reportern Louis Theroux besökte familjen Phelps i Kansas. Du har säkert hört talas om familjen. Det är de som bildat Westboro Baptist Church och som protesterar vid soldatbegravningar med skyltar som God hates you.

I programmet pratar familjen om hur de hatar allt och alla som inte tycker som dem. Det känns som att de har missat kärleksbudskapet i Bibeln

1 Korinthierbrevet 13
Om jag talar både människors och änglars språk, men saknar kärlek, är jag bara ekande brons, en skrällande cymbal. Och om jag har profetisk gåva och känner alla hemligheterna och har hela kunskapen, och om jag har all tro så att jag kan flytta berg, men saknar kärlek, är jag ingenting. Och om jag delar ut allt jag äger och om jag låter bränna mig på bål, men saknar kärlek, har jag ingenting vunnit.

Kärleken är tålmodig och god. Kärleken är inte stridslysten, inte skrytsam och inte uppblåst. Den är inte utmanande, inte självisk, den brusar inte upp, den vill ingen något ont. Den finner inte glädje i orätten men gläds med sanningen. Allt bär den, allt tror den, allt hoppas den, allt uthärdar den.

Kärleken upphör aldrig. Den profetiska gåvan, den skall förgå. Tungotalet, det skall tystna. Kunskapen, den skall förgå. Ty vår kunskap är begränsad, och den profetiska gåvan är begränsad. Men när det fullkomliga kommer skall det begränsade förgå.

När jag var barn talade jag som ett barn, förstod som ett barn och tänkte som ett barn. Men sedan jag blev vuxen har jag lagt bort det barnsliga. Ännu ser vi en gåtfull spegelbild; då skall vi se ansikte mot ansikte. Ännu är min kunskap begränsad; då skall den bli fullständig som Guds kunskap om mig.

Men nu består tro, hopp och kärlek, dessa tre, och störst av dem är kärleken
.

Församlingen går även väldigt hårt åt judarna och har en förhoppning om att flytta till Jerusalem och där ska 144 000 judar omvändas och inse vilken fruktansvärd handling de(?) begick när de döda deras frälsare Herre Jesus Kristus.

Hur Phelps hade tänkt att Jesus skulle kunna dö för våra synder om han inte dog begriper jag inte? Utan Jesus död på korset hade det inte blivit någon kristendom.

Det finns väldigt mycket som är obehagligt med den här familjen och församlingen, jag blir aldeles matt.

Här kan du se första fjärdedelen av dokumentären.


FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Cyberforce Anonymous Mediafire
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Inga kommentarer: