torsdag, februari 25, 2016

Plötsligt händer det

Välkommen till OdlingsBloggen

Så många år jag tänkt försöka ge mig på att odla lite tomater att ha på balkongen men både vår och sommar har kommit och gått utan att några frön blivit sådda.

Fram till detta året.
 

I år har jag faktiskt fått tummen ut och sått några fröer. Men inte fröer från påse. Jag har läst att det går att skiva tomater och plantera sådana skivor med fröer i. Det lät nu enklare än det faktiskt var, troligtvis för att mina små tomater var lite mjuka, för när jag skar i dem trycktes fröerna ut. En skiva fick jag till. Jag tog faktiskt fröer från skärbrädan och lade i jorden. Blir det något så blir det något men chansen för det är ju väldigt mycket större nu än tidigare år.

Det är inte bara tomatfröer som hamnat i jord. Jag har faktiskt även äntligen kommit mig för att plantera mina kryddor från affären i ny jord. En kruka med mynta och en med rosmarin, oregano och timjan blev det.

Vart ska det här sluta tro.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt!
Nu är det bara att hopas att det växer och gror!
Blir det blommor på balkongen också?
Jag kickstartade pelargonerna i helgen. Har aldrig klippt och vattnat första gången, vid samma tillfälle. Men säger som du. Blir det nåt, så blir det nåt.
//Marianne

Vonkis sa...

Anonyma Marianne
Planen är, likt tidigare år, att ha lite blommor på balkongen. Får se om även det förverkligas i år.

Anni sa...

Väljer att kommentera i det här inlägget efter att ha läst ditt utförliga Mello-inlägg :-)
Jag har också planterat om köpeörter, men min persilja ser inte så glad ut. Försöker hålla ut, så kanske det dyker upp nya skott, det har det i alla fall gjort när jag planterat ut den i växthuset tidigare år. Men min timjan hann inte planteras om förrän jorden var slut. Hoppsan!

Du undrade förut vad jag sått, det är bl a rosenskära - alldeles för tidigt, jag vet, och några sorters kål - har aldrig provat men gillar att äta!