måndag, september 21, 2020

Den hundraåttiotredje dagen: Fröbonansa

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag etthundraåttiotre i isolering. Igår kväll kom jag på att jag vill göra ett försök att satsa ordentligt på tagets på balkongen nästa sommar. Sagt och gjort. Ett besök på odla.nu visade att de hade rea på fröer och hux flux hade jag beställt fem (5!) olika sorter tagetes. Hoppas verkligen att det blir bra. Håll gärna tummarna. Men. Det blev några fler fröer.

Hittar man en ljusgul rosenskära, då slår man till. Jag trodde faktiskt att rosenskära bara fanns i vitt och olika rosa nyanser. 


Den här röda praktsalvia ropade på mig. Den blir perfekt med alla olika tagetes, slingerkrassen och sömntutan. Kom sedan ihåg att jag har plockat fröer från två sorter lejongap och fått fröer från två sorters akleja från den ömma modern.

Det är september och jag längtar redan till att få sätta igång att förså och hoppas på bra resultat.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hur tog du fröerna från lejongapen?
Har under en längre tid haft, vad jag tror frökapslar, men de är fortfarande gröna. Måste snart plocka in dom. Väntade du tills de delade sig?
Eller ska jag ta in hela kvisten och låta dom torka på papper?
Krassen tar jag ju in gröna, och låter torka i öppen låda innan jag lägger dom i en burk.

Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Jag lät frökapslarna sitta kvar tills de blev bruna och började öppna sig lite. Då knipsade jag av dem och tömde innehållet på ett kaffefat.

Anni sa...

Då säger jag redan nu; lycka till med vårens sådder! Skönt att ha något att se fram emot. Jag tillåter mig inte att köpa frön, vet hur stora samlingar jag redan har i lådorna.

Vonkis sa...

Anni
Tackar 🙂
Det var en del fröpåsar i min låda också men flera hade passerat bäst före datum så de åkte i komposten.